Tunceli Belediyesi'nden skandal karar!

Tunceli Belediyesi'nden skandal karar!
Kamuoyunda ‘komünist başkan’ olarak bilinen TKP’li Fatih Maçoğlu’nun belediye başkanı olduğu Tunceli’de belediye meclisi skandal bir karara imza attı. Karara göre belediyenin tabelasındaki 'Tunceli' isminin yerine, 'Dersim' yazılacak.

Tunceli Belediye Meclisi skandal kararlar aldı. Kamuoyunda ‘komünist başkan’ olarak bilinen TKP’li Fatih Mehmet Maçoğlu’nun başkanlığını yaptığı Tunceli’de belediye meclisi, belediye binasının tabelasındaki 'Tunceli' isminin yerine, 'Dersim' yazılması kararı aldı. Belediye Meclisinin aldığı bir diğer skandal karar ise, belediye hizmetlerinin Zazaca ve Kürtçe olarak da yürütülmesine dair oldu. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun talimatıyla daha önce belediyenin sosyal medya hesaplarındaki Tunceli ismi Dersim olarak değiştirilmişti.

3 DİLLİ HİZMET KARARI

Meclis üyelerinin, toplantıda çok dilli belediyecilikle aldıkları karar ise şöyle belirtildi: "İlimizde yaşayanların Türkçe’nin yanı sıra çoğunluğunun Zazaca ve Kürtçe konuştuğu göz önünde bulundurularak belediye hizmetlerinin, ilde yaşayanların ihtiyaçları doğrultusunda  Zazaca ve Kürtçe dillerinde de yürütülmesi oy çoğunluğu ile kabul edildi." 

Tunceli Belediyesi'nde kayyum yönetimi döneminde Kızılay, İlim Yayma Cemiyeti'ne bedelsiz olarak tahsis edilen yerlerin sözleşmeleri iptal edilmesi ise belediye meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi.

İlgili Haberler