Tunuslu vekilden Fransa'ya karşı flaş talep

Tunuslu vekilden Fransa'ya karşı flaş talep
Tunus Parlamentosu'ndaki bağımsız milletvekili Yasin el-Ayari, Fransa'da Hz. Muhammed'e ve Müslümanların inançlarına hakaret edilmesine tepki olarak, Tunus'ta düzenlenmesi planlanan Frankofoni zirvesinin iptal edilmesini istedi.

Facebook hesabından açıklama yapan Ayari, "Fransız kültürünün, seçim kaygısıyla farklı kültürlere baskı uyguladığı, inançlarımızla alay edilmesine ve aşağılanmasına izin verdiği bir ortamda, Frankofoni zirvesinin Tunus topraklarında yapılmasını kabul etmenin küstahlık olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.  

Ayari, Fransız siyasetçilerin, Müslümanların inançlarını aşağıladığı ve Fransız vatandaşı Tunuslulardan kendi kültürlerini bir kenara bırakarak zorunlu olarak asimile olmalarını istediği bir zamanda, Frankofoni zirvesini memnuniyetle karşılamanın mantıksız olduğunu kaydetti.

"Ötekinin kültürüne karşı çıkanlar hangi hakla kendi kültürlerini yayabilirler" değerlendirmesine yer veren Ayari, Cumhurbaşkanı Kays Said'den bir milletvekili değil bir seçmen olarak söz konusu zirvenin iptal edilmesini isteyeceğini aktardı.