Turan Hançerli: “Avcılar'a şeffaf bir belediye vaat ediyoruz”

Turan Hançerli: “Avcılar'a şeffaf bir belediye vaat ediyoruz”
Şeffaf bir belediyecilik vaat eden CHP Avcılar Belediye Başkan adayı Turan Hançerli, göreve geldiklerinde belediyenin gider kalemlerini halkla paylaşacaklarını açıkladı.

Sümeyra KIRCA / YENİÇAĞ

CHP İstanbul Avcılar Belediye Başkan adayı Turan Hançerli, seçim çalışmaları hakkında bilgi vererek, Avcılar'a yönelik vaatlerini anlattı. Güvenli, mutlu ve huzurlu bir Avcılar inşa etmek istediğini vurgulayan Turan Hançerli, "Biz belediyecilik anlayışında şeffaflığın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Ülkemizin ekonomik kriz yaşamasının, yönetimdekilerin şeffaf olmamasından, gizli kapaklı işler yapmasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Bu sebeple Avcılar'a şeffaf bir belediye yönetimi vaad ediyoruz. Belediyenin gelir ve giderlerini, belediye ne yapıyor, bunu tüm Avcılar halkının bilmeye hakkı olduğunu düşünüyoruz, buna uygun çalışmalarımız var" dedi.

Huzurlu, mutlu bir Avcılar için İYİ Parti ile ittifak yaptıklarına dikkat çeken Turan Hançerli, bu ittifakın sadece partiler arasında değil, halkın desteklediği bir birliktelik olduğunu vurguladı. Avcılar'da Sivil Toplum Merkezi kurarak, tüm sivil toplum kuruluşlarının liderlerini bir araya getireceklerini anlatan Hançerli, bu liderlerin toplumun huzur ve güvenine katkı sağlayacaklarını aktardı.

Avcılar'da yeşil alanları çoğaltmak için parklar açacaklarını belirten Turan Hançerli, her mahalleye kreş yapacaklarını ve mahalleye Kadın Yaşam Evi açacaklarını anlattı. Kadın Yaşam Evi'ni, kadınlar nasıl isterse öyle kullanacaklarını dile getiren Hançerli, "Kadınların sosyalleşmesi için bu evleri kuruyoruz. İsterlerse bu evlerde gün yapsınlar, isterlerse örgü örsünler, ister tavla, satranç gibi oyunlar oynasınlar. Yeter ki bir araya gelip sosyalleşsinler. Onların eğitimi ve kültürü için zaten hizmet veriyor olacağız." diye konuştu.

Avcılar'da okullarda 60 kişilik sınıfların olduğuna dikkat çeken Turan Hançerli, çocukların bu şekilde okumasını istemediklerini ve belediyesinin görevi olmadığı halde okul yapacaklarını da sözlerine ekledi. Turan Hançerli, Avcılar'da yapacakları etüt merkezi ve kütüphanelerle eğitime güçlü destek vereceklerini kaydetti. 

Merkezî iktidarın ülkeyi batırdığına işaret eden Turan Hançerli, şu ifadeleri kullandı: "20 yıl önce ÖTV diye bir vergi toplamaya başlandı. Olağanüstü bir durum vardı, deprem olmuştu, geçici bir dönemdi, depremin yaraları sarılacaktı ve bu ÖTV kalkacaktı, ama, rutin bir uygulamaya döndü. Bu paraların tamamı yendi bitti. İşsizlik fonu oluşturuldu onu da bitirmişler. Avcılar esnafının ekonomisinin iyileşmesi için girişimlerde bulunacağız. Burası bir öğrenci kenti, 50 bini aşkın öğrencisi var. Avcılar'a öğrencileri çekeceğiz ve burada bir hareketlilik sağlayacağız."

“İŞSİZLERE İŞ BULACAĞIZ”

İşsizler ile eleman arayan firmaları bir araya getiren bir merkez kuracaklarını duyuran CHP Avcılar Belediye Başkan adayı Turan Hançerli, gençleri işsizlikten kurtaracak projelerini ise şöyle anlattı; "Avcılar'da Girişimcilik Merkezi kuracağız. Gençlerin özellikle, geleceğin mesleklerini icra edebileceği, işletmeleri kurabileceği Girişimcilik Merkezi kuracağız ve iyi projeleri olan girişimcilere burada, bir yıl boyunca mekân, internet gibi altyapılarını ücretsiz sağlayacağız. Ürettikleri ürünleri ulusal ve uluslararası pazarlamada yardımcı olacağız. Ayrıca Bağımsız Çalışanlar Merkezi kuracağız, sırtında çantası, çantasında bilgisayarı ile dolaşan ve katma değeri yüksek işler yapanlar var. Bu insanlara mekân sağlayacağız, bu insanların ürettiği, tasarım, kodlama ya da bir yazılımın pazarlanması için de destek olacağız."

“MAHALLELERİN İMAR SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Avcılar'ın üç mahallesindeki imar sorununa dikkat çeken Turan Hançerli, Yeşilkent, Tahtakale ve Firuzköy'deki imar sorununu çözeceğinin sözünü verdi. Bu üç mahalledeki vatandaşların mallarına başkalarının el koymaması için halkın yanında olacağını kaydeden Turan Hançerli, "Bu arada, 7 mahallede güvenli konut üretmemiz lâzım. Bunu yaparken insanların malını kaybetmemesi lâzım. Avcılar'da güvenli konut binası ve otopark sorununu çözen bir kent yönetimi getireceğim. Avcılar, İstanbul'a örnek olacak." dedi.