"TÜRGEV AKP grubuna teşekkür etmeli"

"TÜRGEV AKP grubuna teşekkür etmeli"
İBB Meclisi'nde Başkan Ekrem İmamoğlu'nun göreve gelmesinin ardından TÜRGEV'de aldığı İBB taşınmazı tartışmalara neden oldu. Söz konusu taşınmaz AKP grubunun oylarıyla AKP'li Beyoğlu Belediyesi'ne devredildi. CHP ise karara tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve gelmesinin ardından bazı dernek ve vakıflarla İBB arasındaki sözleşmeleri iptal etmişti.

Söz konusu iptallerden biri de TÜRGEV'e tahsisi edilen ve 17.2 milyon lira harcanarak inşa edilen gençlik merkezi taşınmazı AKP'lilerin oylarıyla bu kez AKP'li Beyoğlu Belediyesi'ne bedelsiz devredildi.

Sözcü'de yer alan habere göre, CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, karara tepki göstererek "İBB'nin de çok ciddi para harcadığı yeri, meclis çoğunluğunuzu kullanarak Beyoğlu Belediyesi'ne vermeye çalışıyorsunuz. Sonrasını takip ederiz bakalım ne açılacak. Ama şunu söyleyelim; verdirmeyiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan İBB tarafından TÜRGEV için 17 milyon 200 bin TL’ye yaptırılan Beyoğlu Örnektepe Gençlik Merkezi ve Zeminaltı Katlı Otoparkı'nın bulunduğu inşaat tamamlanmak üzere.