TÜRGEV ve Ensar Vakfı'ndan Kılıçdaroğlu'na yanıt: Para transferini yalanlamadılar

TÜRGEV ve Ensar Vakfı'ndan Kılıçdaroğlu'na yanıt: Para transferini yalanlamadılar
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddiaları üzerine açıklama yapan TÜRGEV ve Ensar Vakfı, "Hiçbir yasal dayanağı olmayan, baştan sona bir FETÖ kumpası görüntüsünü andıran akıl ve izan dışı iddialar" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''nun yurt dışına para kaçırıldığı iddialarında adı geçen TÜRGEV ve Ensar Vakfı yazılı açıklama yaptı.

Çeşitli proje ve burslarla ABD''ye çok sayıda öğrenci gönderildiği belirtilen açıklamada, Ensar Vakfı''nın TÜRGEV''le birlikte ABD''de "TÜRKEN Vakfı"nı kurduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Amerikan makamları geçtiğimiz yıl, ABD’de mukim Türk vatandaşları tarafından yönetilen TÜRKEN Vakfı’nı FARA olarak bilinen yasal çerçeve içerisine almak istemişler, bu çerçevede gerekli yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından geçtiğimiz günlerde kayıt işlemini tamamlamışlardır. Bu kayıt işlemi ABD yasalarına bağlı çalışan vakfın, denetime açık ve şeffaf yapısının doğal bir sonucudur ve dileyen herkesin ulaşabileceği dokümanlar Amerikan Adalet Bakanlığı’nın sitesine yüklenmiştir" denildi.

Kılıçdaroğlu''nun suçlamalarının "FETÖ kumpasını andırdığı" savunulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Önümüzdeki yıl açılması planlanan ve son derece etkin bir bütçe kullanımı ile hayata geçirilen yurt binası sadece orada konaklayacak olan Türk öğrencilerin değil, yurt dışındaki Türk toplumunun ve ülkemizin gururu olmaya adaydır. Böylesine büyük ve değerli bir vizyonun eseri olan çalışmaların ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşlarını gururlandırması gereken bir projenin, yalanlara ve iftira kampanyalarına malzeme yapılarak lekelenmeye çalışılmasının arkasındaki motivasyonu anlamakta güçlük çekiyoruz. Amerikan makamları ile paylaşılmış ve açık kaynaklardan dileyen her vatandaşın ulaşabileceği bilgilerin, gizemli bir hava ile adeta servis edilmesini ve ülkemize dönük bir lekeleme kampanyasının piyonu olunmasını esefle kınıyoruz. Hiçbir yasal ve ahlaki dayanağı olmayan, baştan sona bir FETÖ kumpası görüntüsünü andıran bu akıl ve izan dışı iddiaları cevaplamaya tenezzül etmemiz, iddia sahiplerine biçtiğimiz değerden değil kamuoyuna duyduğumuz saygıdandır. Takdir yüce milletimizindir."

İlgili Haberler