Turgut Kazan: Bakanlar istifa etmeli

Turgut Kazan: Bakanlar istifa etmeli
İstanbul Barosu eski başkanlarından avukat Turgut Kazan, muhalefet yapanlara yer açmak için açık cezaevine ayrılmaların kolaylaştırıldığını belirterek, Ceren Özdemir cinayetinden iktidarın sorumlu olduğunu söyledi. Kazan, “Adalet Bakanı ile İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir” dedi.

İstanbul Barosu’nun eski başkanlarından avukat Turgut Kazan, cezaevinden izinli çıkan ya da firar eden kişilerce işlenen cinayetlerden AKP iktidarının sorumlu olduğunu vurguladı.

İnfaz yönetmeliğindeki değişiklikleri işaret eden Kazan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa etmesi gerektiğini belirtti.

“MUHALEFET YAPANLARA YER AÇMAK İÇİN AÇIK KOLAYLAŞTIRILDI”

Twitter hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulunan Kazan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından infaz yönetmeliğinde yapılan değişikliğe dikkat çekerek, “Hiç kimse eğip bükmeye kalkmasın. Muhalefet yapanlara yer açmak için, 22.02.2017’de açık cezaevine ayrılma kolaylaştırıldı. Adeta, kapalıya kayıt yaptıranlar, hemen açığa alınıyor” diyen Kazan, "suç makinesi" olarak nitelendirdiği, hücre cezasına çarptırılmış kişilerin bile bu imkândan yararlandığını savundu. Kazan açıklamasında “Hatta, ikinci yargı paketinde, yeni bazı adımlar atılacaktı. Sanırım şimdi utanmışlardır, vazgeçmek zorunda kalacaklar. Dolayısıyla, İstiklal Caddesi ve ORDU/Ceren ÖZDEMİR cinayetlerinden bu iktidar sorumludur. Adalet Bakanı ile İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir.” ifadelerini kullandı.