Turhan Çömez: "15 Temmuz yıllar önce planlandı"

Turhan Çömez: "15 Temmuz yıllar önce planlandı"
Ergenekon davasında yargılanan ve 12 yıl önce İngiltere’ye giden Turhan Çömez, "FETÖ 15 Temmuz darbesini yıllar öncesinden planladı. Bunun için yapması gereken şeylerden bir tanesi Sayın Erdoğan'ın etrafına kendi militanlarını yerleştirmesiydi" dedi.

Ergenekon davasında yargılanan ve 12 yıl önce İngiltere’ye giden AKP Balıkesir eski Milletvekili Turhan Çömez, Özel olarak seçilmiş bir hedeftim FETÖ için. Birincisi FETÖ 15 Temmuz darbesini yıllar öncesinden planladı. Bunun için yapması gereken temel şeylerden bir tanesi Sayın Erdoğan'ın etrafına kendi militanlarını yerleştirmesiydi" şeklinde konuştu.

"ERDOĞAN'IN İÇİNE BÜYÜK BİR KORKU DÜŞÜRDÜLER"

Sözcü'de yer alan habere göre Çömez, örgüt tarafından hedef gösterilmesine ilişkin, "25 yıllık mazimiz üzerinden estirilen bu paranoya fırtınasıyla Erdoğan'ın içine büyük bir şüphe ve büyük bir korku düşürdüler. Son derece profesyonelce kurgulanmış bir oyundu. Bu korku ile Erdoğan'ın yanına kendi insanlarını diledikleri gibi yerleştirdiler" ifadelerini kullandı.

Turhan Çömez, "Ben FETÖ'nün dini motifleri kullanan emperyal güçler tarafından dizayn edilmiş, son derece stratejik bir istihbari örgüt olduğunu düşünüyorum. Ve böylesine köklü, uzun yıllardan devam eden bir çalışmanın, devletin en ince noktalarına kadar nüfuz etmiş bu yapının çok kolay temizlenemeyeceğini, etkilerinin ortadan kaldırılabilmesi için çok uzun yıllar mücadele edilmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.