Turhan Çömez Bakan Varank'a kapak yaptı. Doğalgazın en ucuz Türkiye'de olduğunu söylemişti

Turhan Çömez Bakan Varank'a kapak yaptı. Doğalgazın en ucuz Türkiye'de olduğunu söylemişti
Erdoğan’ın eski sağ kolu Turhan Çömez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın doğalgazla ilgili gönderisini paylaşarak dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, Türkiye’de doğalgazın %99,9''unun ithal edildiğini duyurdu.

Varank “Doğalgaz kullanan konut sayısı: 2002''de 3 milyon 2022''de 18 milyon

Konutta kullanılan 1 m3 doğalgazın fiyatı: Amsterdam''da 53,6 ₺ Londra''da da 35 ₺ Berlin''de 32,6 ₺ Roma''da 28,9 ₺ Ankara''da 4,7 ₺. “ şeklinde paylaşımda bulundu.

Bakan Varank, doğalgazı en ucuz Türkiye’nin aldığını vurguladı.

TURHAN ÇÖMEZ’DEN ÇOK KONUŞULACAK PAYLAŞIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski doktoru ve 22. Dönem AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, paylaşımlarıyla gündemden düşmüyor.

Çömez, Varank’ın paylaşımını paylaşarak dikkat çeken bir tespitte bulundu.

Çömez, asgari ücrete değinerek, Türkiye’de bir asgari ücretlinin bir saatte aldığı paranın 28TL olduğunu ama İngiltere’de 220TL olduğuna değindi.

Çömez paylaşımında şu ifadelerini kullandı.

Türkiye’de asgari ücretlinin bir saatte aldığı para 28TL,

İngiltere’de ise 220TL,

Karşılaştırmayı neden alım gücü üzerinden yapmıyorsun?

HOLLANDA VE İTALYA''DA DA DAHA FAZLA ASGARİ ÜCRET

Hollanda’da ise saatlik en az ücret 11 Euro olarak biliniyor. (Yaklaşık 200 Türk Lirası). İtalya’da ise 7 Euro olarak biliniyor. Yani yaklaşık olarak 126 Türk Lirası.

TÜRK LİRASI ERİYOR

Öte yandan Türk lirası dolar karşısında erimeye devam ediyor. Yıl başında açıklanan 4.253 TL olana asgari ücret yüksek enflasyona ve zamlara dayanamayarak eridi. Bunun üzerine asgari ücrete ara zam yapıldı. Yeni asgari ücret 5.500 TL olarak açıklandı. Ancak, yeni asgari ücret de erimeye devam ediyor.

 

İlgili Haberler