Bakan Karaismailoğlu: Erdoğan Türkiye’ye yetmiyor bütün dünyayı yönetiyor. Turhan Çömez'den manidar yanıt

Bakan Karaismailoğlu: Erdoğan Türkiye’ye yetmiyor bütün dünyayı yönetiyor. Turhan Çömez'den manidar yanıt
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun “Erdoğan, Türkiye’ye yetmiyor bütün dünyayı yönetiyor.” sözlerine Erdoğan'ın eski doktoru ve AKP eski Milletvekili Turhan Çömez cevap verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Eskişehir''de partililere hitaben yaptığı konuşmada AKP''li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, “Türkiye''ye yetmiyor, bütün dünyayı yönetiyor” ifadelerini kullanmıştı. Karaismailoğlu''nun sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın eski doktoru olarak tanınan eski AKP Milletvekili Turhan Çömez''den dikkat çeken bir yanıt geldi.

Çömez Twitter''dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"AKP’li Bakan Karaismailoğlu: ''Erdoğan, Türkiye’ye yetmiyor bütün dünyayı yönetiyor.''
Dış politikadaki son bir yılda yaptığı keskin U dönüşlerine bakılırsa, bence tam tersi.
Dünya onu yönetiyor."

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU''NUN AÇIKLAMASI

Erdoğan''ın Ukrayna''daki temaslarına değinen Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı için "Bakın bu ''dünya lideri'' demek, ''lider'' demek böyle bir şey arkadaşlar. Dünya barışını sağlamak için savaşın bütün aktörleriyle birebir görüşen tek lider Sayın Cumhurbaşkanımız. Hakikaten Allah ona sağlık, uzun ömür versin" ifadelerini kullanmıştı.

"Türkiye''ye yetmiyor, bütün dünyayı yönetiyor. O yüzden hakikaten biz Cumhurbaşkanı''mızla gurur duyuyoruz." diyen Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"O, Türkiye için hakikaten büyük bir fırsat ve bu 20 yılda ülkemiz için yapılanlar onun liderliğinde, onun ekibinin ortaya çıkardığı işler bütün dünya tarafından yakından takip edilmekte ve bugün dünyada eğer bir yerde barış olacaksa dünyada bir yerde bir kriz varsa Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türkiye''nin görüşleri birinci derecede dikkate alınıyor ve bu görüşler Sayın Cumhurbaşkanımızın iletişim gücü ve onun görüşmeleriyle bu sorunlar çözülmeye çalışıyor"

Karaismailoğlu, "İnşallah bugün Ukrayna''daki görüşmeler sonucunda da en kısa zamanda burada bir barışın sağlanması, onu da Türkiye''nin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde sağlanması en büyük dileğimiz. İnşallah en kısa zamanda bu savaş bitecek" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler