Turhan Çömez'den Merkez Bankası Başkanına akşam yemeği daveti: Gelsin aradığını burada bulacak

Turhan Çömez'den Merkez Bankası Başkanına akşam yemeği daveti: Gelsin aradığını burada bulacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski doktoru ve sağ kolu Turhan Çömez, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun yurtdışındaki döviz varlıkları çıkışına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çömez, AKP'li iş adamlarının Londra'da yaptığı yatırımları görmesi için Kavcıoğlu'na davette bulundu. 

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, geçtiğimiz günlerde dikkat çeken bir açıklama yaparak şirketlerin yurtdışındaki döviz varlıklarına değindi.

Kavcıoğlu, “90 milyar dolar bankalarda parası var şirketlerin. 20 milyar dolar da yurtdışında, bunlar kayıtlı. Şirketlerin yurtdışında kayıtsız 500 milyar doları var deniyor. Yüzde 90’ı yalan olsa yüzde 10’u doğru olsa 50 milyar dolar” dedi ve bu paranın bozdurulması gerektiğini söyledi. 

Kavcıoğlu’nun bu çıkışını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın eski doktoru ve 22. Dönem Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Artı TV''de Erk Acarer''in sunduğu Haber Peşinde programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Çömez, "AKP''li iş adamlarının yurtdışında yatırım yaptığını söyledim bunlar devam ediyor. Londra''nın zengin muhitlerine geldiğinizde göreceksiniz kimlerin neler yaptığını." ifadelerini kullandı. 

Çömez''in açıklamalarının tamamı şöyle: 

"AKP''de şu anda bir çıkış planı yapılıyor herkes bir arayış içerisinde. Sadece AKP''li iş adamları değil AKP''li siyasetçilerde bu çıkış planı önünde olabilecekleri gördükleri için bu çabanın içerisinde.

Çok sayıda AKP''li iş adamlarının yurtdışında yatırım yaptığını söyledim bunlar devam ediyor. Londra''nın zengin muhitlerine geldiğinizde göreceksiniz kimlerin neler yaptığını. 

Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası Başkanı bir açıklama yaptı dedi ki; 

“Şirketlerin yurtdışında kayıtsız 500 milyar doları var deniyor. Yüzde 90’ı yalan olsa yüzde 10’u doğru olsa 50 milyar dolar. Bu paraları bozdurmalılar” demişti. 

Gelsin, Merkez Bankası Başkanını ben misafir etmek istiyorum bütün masraflarını da ben karşılayacağım. Londra''nın zengin muhitlerinde lüks semtlerinde birkaç restorantta ağırlayacağım o aradığı paranın yarısını bulacaktır onların muhatapların yarısını görecektir." dedi.

İlgili Haberler