Turist sayısında 17 yılın rekor düşüşü

Turist sayısında 17 yılın rekor düşüşü
Kültür Turizm Bakanlığı, Nisan ayına ilişkin turist sayılarını açıkladı.Turizmde yaşanan sert kayıplar Nisan ayında iyice kesinkinleşerek 17 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Kültür Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Nisan ayında turist sayısı yıllık olarak 28,07 düştü. Böylelikle turist sayısı 1999 yılı Mayıs ayından bu yana en hızlı düşüşü yaşadı. 2000 yılına kadar TÜİK tarafından açıklanan veriler, o yıldan itibaren bakanlık tarafından açıklanıyor.Emniyet Genel Müdürlüğü'nden alınan geçici verilere göre; 2016 yılı Nisan ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı 1 milyon 753 bin 45 oldu. 2016 yılı Ocak-Nisan döneminde turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,52 düşüş yaşadı ve 5 milyon 816 bin 522 oldu.

Ruslar' da % 79 gerileme

Verilere göre Nisan ayında Rusya'dan gelen turist sayısı yüzde 79 geriledi. Almanya'dan gelen turist sayısı ise yıllık olarak yüzde 35 daraldı.

Ocak-Nisan dönemi itibariyle Rus turist sayısında da büyük kayıp görüldü. Buna göre 2016 yılının ilk dört aylık döneminde Rus turist sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 67 geriledi ve 300 bin 719 oldu.  Sektör temsilcileri de turizmde yaşanan kan kaybının derinleştiğine dikkat çekiyor.Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır; sektörün Mayıs ayı performansının ardından, turizmde bu yıl çift haneli daralma yaşanmasının kesinleştiğini söyledi.Bayındır, Rusya ile gerilen ilişkiler, son dönemde yaşanan bombalı saldırı olayları ve artan güvenlik endişeleri nedeniyle İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelindeki otel doluluk oranlarının sert düşüş kaydettiğini belirtti.