Rusya'ya doğru işemeyin uyarısı

Rusya'ya doğru işemeyin uyarısı
Rusya ve Norveç'i birbirinden ayıran Jakobselva nehrinin kıyısında resmi kaynaklar tarafından yerleştirilen tabelada “Rusya’ya doğru işemeyin” uyarısı dikkat çekti.

Rusya ve Norveç''i birbirinden ayıran Jakobselva nehrinin kıyısında bulunan resmi uyarıların yanına yerleştirilen tabela turistik bölgede dikkatlerden kaçmadı. Bölgenin özellikle turistler tarafından oldukça popüler olduğu ve ciddi para cezaları verildiği bilinirken, güvenlik kameralarıyla izlendiği belirtilen tabelanın yanına "Rusya''ya doğru işemeyin" uyarısı konuldu.


Norveç sınır görevlisi Jens-Arne Hoilund, Grense Jakobselv köyü yakınında görülen tabeladan haberdar olduklarını söylerken, "Uyarı muhtemelen iyi niyetli insanlar tarafından, oradan geçenleri saldırgan davranışlara karşı uyarmak için konmuştur." dedi. Hoilund, Rusya tarafından uyarısı yapılan davranışla ilgili hiçbir şikâyet gelmediğini kaydetti. Hoilund, "Doğada çişinizi yapmak rahatsız edici değil, ama bu tamamen bakış açısına bağlı. Bu durum burada saldırgan davranışları yasaklayan yasa kapsamına giriyor" ifadelerini kullandı.


Norveç yasaları, sınırda komşu ülke veya yetkililere yönelik saldırgan davranışları yasaklıyor. Yasalar gereği bu tür davranışları gerçekleştirenlere 290 euro para cezası veriliyor. Hoilund, Rusya tarafından sınır bölgede çiş yapıldığına dair hiçbir şikayet almadıklarını söyledi. Norveç medyasında iki ülke arasındaki 198 kilometrelik alanda yasak geçişler ve karşıya taş atanlara verilen cezalarla ilgili haberler yapılmıştı. Rusya''nın 2014 yılında Kırım''ı işgalinden sonra iki ülke arasında gerilim artsa da, Oslo ve Moskova arasındaki ilişkiler genel anlamda iyi düzeyde seyrediyor

İlgili Haberler