"Turizm Ajansı yine yandaşı zengin edecek"

"Turizm Ajansı yine yandaşı zengin edecek"
TBMM’de görüşülmesi planlanan Turizm Kalkınma Ajansı teklifine ilişkin yazılı bir basın açıklaması yapan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, “Turizmci kar da etse zarar da etse cirolarından yüzde 1 pay vermek zorunda kalacak” dedi.

Gelecek hafta Meclis’te görüşülmesi beklenen Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı hakkında yazılı bir basın açıklaması yapan İYİ Parti Grup başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Kanun teklifindeki haliyle kurulması düşünülen ajansın turizm sektöründeki sorunlarımızı çözmeyeceği ve turizmin geliştirilmesine katkı sağlamayacağı açıktır” dedi.

Teklifin yasalaşmasıyla birlikte, her yıl turizmcilerin ciroları üzerinden yüzde 1 pay vermek zorunda kalacağının altını çizen Türkkan, ilk ödemenin Ekim ayında yapılacağını ve bunun nice turizmcileri iflasa sürükleyeceğini dile getirdi.

Sektörden toplanacak paranın yandaş firmaların güçlenmesine, küçük yatırımcıların ise yok olmasına sebep olacağını söyleyen Lütfü Türkkan, “Firmalara verilecek paya ajansın icra kurulu karar verecek ve icra kurulunu da Kültür ve Turizm Bakanı oluşturacaktır. Bu da göstermektedir ki bu tanıtım ajansı siyasi bir oluşumun, yandaşları olan turizmcilere ‘destek’ dağıtacağı bir kurum haline gelecektir” ifadelerini kullandı.