Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Bilim Kurulu'nu ve bizi ilgilendirmiyor" dedi.

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Bilim Kurulu'nu ve bizi ilgilendirmiyor" dedi.
Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, katıldığı bir sosyal medya canlı yayınında otellerde kapasite sınırlamasının olmayacağını belirtti. Ersoy, "Kapasitenin ne kadar olduğu Bilim Kurulu'nu ve bizi ilgilendirmiyor" dedi.

Alem Dergisi’nin Instagram üzerinden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy'la yaptığı canlı yayına bir süre sonra Bakan Mehmet Nuri Ersoy da katıldı.

Korona virüs salgını nedeniyle sıkıntılı bir yaz geçirileceğini ifade eden Ersoy, "Hem yurt içi hem yurt dışı durdurulduğu için şimdi artan trafikle şimdi yavaş yavaş otellerde açılmaya başlayacaktır" dedi.

"BİLİM KURULU'NU VE BİZİ İLGİLENDİRMİYOR"

Turizm Bakanı konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizim kapasite ile ilgili bir sınırımız yok. Bizim sosyal mesafe ile ilgili bir sınırımız var. Fiziki ortamlar olsun, şezlonglar olsun, masalar olsun. Dünya genelinde kabul görmüş sosyal mesafe uzaklığı 1,5 metre siz o 1,5 metre sosyal mesafe kuralına uyulduğu takdirde kapasitenin ne kadar olduğu çok Bilim Kurulu'nu ve bizi ilgilendirmiyor açıkçası. Yeter ki sosyal mesafenizi koruyun. Kapasite bizim kriterimiz değildir bizim kriterimiz sosyal mesafedir."

İlgili Haberler