Turizm Bakanı Nuri Ersoy'un açıklamalarının ardından Erdoğan esti gürledi

Turizm Bakanı Nuri Ersoy'un açıklamalarının ardından Erdoğan esti gürledi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy'un İstanbul'un fethi için "İşgal" ifadesini kullanmasının ardından "Kendini bilmezler fethi işgal diye tanımlıyor" çıkışında bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi açılış törenindeki konuşmasında, "İstanbul'un Fethi'nin 567'nci yıl dönümü coşkusu yaşadık. Son günlerde bazı kendini bilmezler çıkıp, fethi işgal olarak tanımlamaya çalışıyorlar. Bunlar cahili cühela. Fetih açmaktır, gönülleri kazanmaktır. Bunlar bunu bilmezler" ifadelerini kullandı.

"KENDİNİ BİLMEZLER 'İŞGAL' OLARAK TANIMLIYOR"

"Son günlerde bazı kendini bilmezler çıkıp fethi işgal olarak tanımlamaya çalışıyorlar" diyen Erdoğan, "Ecdadımız fethi sadece toprakların ele geçirilmesi değil asıl gönüllerin kazanılması olarak görürdü. Fetih açmaktır, fetih gönülleri özellikle kazanmaktır ama bunlar bunu bilmezler. Ayasofya dini bir husumetle yerle yeksan edilmek yerine daha da güzelleştirilerek fetih hakkı olarak Müslümanların hizmetine sunulmuştur" diye konuştu.

TURİZM BAKANI 'İŞGAL' DEMİŞTİ

Erdoğan'ın sözlerinin ardından, atıfta bulunduğu kişinin, katıldığı bir televizyon programında “Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u işgal ettikten sonra..." ifadesini kullanan hemen ardından 'fetih' diye düzelten Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy olup olmadığı sosyal medyada tartışılmaya başlandı.