Turizmde tehlike çanları çalıyor

Turizmde tehlike çanları çalıyor
MHP Milletvekili Depboylu, turizm sektöründe krizin büyüdüğünü belirterek, “Birçok esnaf kira ve kredisini ödemekte zorlanıyor. Darbe girişimiyle sektörün sorunları daha da arttı. Kapsamlı bir çalışma yapılmazsa sektörü çok daha zor günler bekliyor" dedi.

Bünyamin ÖZTÜRK / ANKARA

MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, önümüzdeki turizm sezonu için önlem alınması gerektiğini belirtti. Depboylu, "Yaşananlar nedeniyle bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm sektöründe kriz giderek büyümekte ve önlem alınmalı" dedi. Depboylu şunları kaydetti: "Önümüzdeki sezonla ilgili beklentimiz hiç iç açıcı değil. Zor bir yıl bekliyoruz. Maalesef yerel esnaf da bundan etkileniyor. Daha önce konuyla ilgili TBMM'ye iki araştırma önergesi vermiştim. Bu yıl geçen yıla oranla tur iptalleri daha fazla. Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle sektör kötü etkilenmişti. Ancak 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte sektörün sorunları daha da arttı. İnsanlar iş yerlerinin kirasını ve kredilerini ödemekte zorlanıyorlar. Birçoğu iş yerini kapamamın eşiğine geldi." Depboylu, sektörle ilgili alınması gereken önlemleri şöyle sıraladı:

"Turizm alanları daha cazip hale getirilebilir. Yerel esnafı koruyacak tedbirlerin alınması gerekiyor. Öncelikle yurt dışından gelebilecek turistlere yönelik cazip kampanyalar yapılabilir.  Daha çok reklam ve tanıtım yapılabilir. Mesela geçen yıl okullar geç açılmıştı ve bayram tatilleri uzun tutulmuştu. Bu tür adımlar sektörü biraz olsun rahatlatmıştı. İnşallah tahminlerimizin dışında gelişme olur ve sektör canlanır. Güzel bir sezon geçiririz umudunu taşımayı tercih ediyorum, ama öyle görünmüyor." Özellikle Kuşadası Limanı'na gelen yolcu gemilerinde büyük düşüş olduğunu aktaran Depboylu, "Kapsamlı bir araştırma ve çalışma yapılmazsa sektörü çok daha zor günler bekliyor. Yaşanan olumsuzluklar diğer alanlara da maalesef yansıyor" dedi.