Yabancılar kiralarını ödemeden kaçınca kiralar düşmeye başladı. Oh iyi oldu size paragöz ev sahipleri

Yabancılar kiralarını ödemeden kaçınca kiralar düşmeye başladı. Oh iyi oldu size paragöz ev sahipleri
Turizmin başkenti Antalya’da Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancılara fahiş fiyatlara verilen kiralık evlerde, ödeme sorunu baş göstermeye başladı. Bazı yabancı kiracıların ise kira bedellerini ödemeden ya şehir değiştirdikleri ya da ülkelerine döndükleri belirtildi.

Oh iyi oldu size paragöz ev sahipleri. v-Turizmin başkenti Antalya’da fahiş kira sorunu

Fazla kira ücreti verdiklerini öğrenen yabancılar ya kirasını ödememeye başladı ya da indirim beklentisi içine girdi.

Bazı yabancı kiracıların ise kira bedellerini ödemeden ya şehir değiştirdikleri ya da ülkelerine döndükleri belirtildi. Birçok ev sahibi de mahkemelerin yolunu tuttu.

Pandemi krizinin ardından konut sıkıntısı yaşanan Antalya’da, Rusya-Ukrayna savaşının ardından yaşanan göçle birlikte özellikle sahil bölgelerindeki kira bedelleri astronomik fiyatlara yükseldi. 2-3 bin olan ev kiraları 20 ile 30 bin TL arasında değişen fiyatlara ulaştı.

Ancak ilerleyen zamanlarda bir çok yabancının bu kirayı ödeyemediği ve geciktirmeye başladığı belirtiliyor.

Emlak komisyoncusu Hüsniye Tezcan, bir çok kiracının bir kaç aylık kirayı takarak kaçtığını belirtti. Tezcan, “Bu durum Antalya’nın bir çok ilçe ve beldesinde yaşanıyor. Bazıları ödeyemediği için indirim istiyor bazıları ise hiç ödemediği için mal sahibi ile mahkemelik oluyor.“ diye konuştu.

İSTANBUL’DA DA DURUM AYNI

Öte yandan benzer bir durumun da İstanbul’da yaşandığı ve bir çok yabancının kira ödeyemediği belirtiliyor. Sadece İstanbul’da 3 bine yakın tahliye davası olduğu ve mahkemelerin en erken şubat ayına duruşma günü verdiği öne sürülüyor.

İlgili Haberler