İsveç sokaklarında yine YPG/PKK yandaşları yürüdü

İsveç sokaklarında yine YPG/PKK yandaşları yürüdü
İsveç'te terör örgütü YPG/PKK yandaşları tarafından düzenlenen skandal yürüyüşlere bir yenisi daha eklendi. Terör örgütü yandaşları Göteborg'ta yürüyüş düzenledi. İsveç Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada "İlgili tedbirler alınmıştır" sözlerine yer vermişti.

İsveç''in Göteborg kentinde Götaplatsen Meydanı''nda toplanan bir grup terör örgütü yandaşı, İsveç''in Türkiye''ye silah ambargosu uygulaması talebiyle gösteri düzenledi.

AA’nın haberine göre; gösteride terör örgütü PKK/YPG''yi simgeleyen paçavralar taşınırken, terör örgütü elebaşı Öcalan''ın posterleri açıldı. Şehir merkezinde yürüyüş yapan terör örgütü yandaşlarının eylemi 2 saat sürdü.

"İSVEÇ HÜKÜMETİ İKİ YÜZLÜ BİR POLİTİKA UYGULUYOR"

Bir toplantıdan dönen Farklı Renkler Partisi (Nyans) Genel Başkanı Mikail Yüksel, şahit olduğu eylemi görüntüleyerek tepki gösterdi. Yüksel, yaptığı açıklamada, İsveç hükümeti Türkiye ile masada pazarlık yaparken, terör örgütü yandaşlarının burada rahat bir şekilde gösteri yapabildiğine işaret ederek, "İsveç hükümeti PKK''yı terör örgütü kabul ettiğini söylüyor, fakat iki yüzlü bir politika uyguluyor." dedi. Yüksel, İsveçli bir politikacı olarak polis gözetiminde yapılan eylemi kınadığını belirtti.

İSVEÇ "TEDBİR ALINDI" DEMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta İsveç Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü YPG/PKK''nın elebaşı Abdullah Öcalan''ın resmi ve örgüte ait görsellerin, projeksiyonla binalara yansıtıldığına dair sosyal medyada dolaşan paylaşımlarla ilgili önlemler alındığını duyurmuştu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Manipüle edildiğine inandığımız mesajlar ve görüntüler sosyal medyada İsveç''in PKK''yı desteklediğini iddia edilerek dolaşıyor. İlgili tedbirler alınmıştır." ifadeleri kullanılmıştı.

"İSVEÇ PKK''YI ŞİDDETLE REDDEDİYOR"

Açıklamada olayın kötü bir kampanya olduğuna işaret edilirken, "Bu, açık bir şekilde İsveç''in NATO''ya katılımını engellemek amacıyla kasıtlı ve kötü niyetli bir etki kampanyasıdır. İsveç bir terör örgütü olan PKK''yı açıkça kınamıştır ve İsveç terörün her türlüsünü kınamaktadır. Dışişleri Bakanı Ann Linde, hiçbir zaman PKK''ya destek ifadesinde bulunmadı ve manipüle edilmiş videoyu ve PKK''yı şiddetle reddediyor." denilmişti.

TERÖRİSTBAŞININ POSTERİ ASILMIŞTI

Stockholm''de 14 Haziran''da düzenlenen etkinlikte terör örgütü PKK propagandası yapılmıştı. Stockholm belediye binasına ve kentin sembollerinden biri olan Avicii Arena''ya projeksiyonlarla terör örgütü simgeleyen semboller ve terörist başı Öcalan''ın posteri yansıtılmıştı.

SİLAH AMBARGOSU GÖSTERİSİ YAPILMIŞTI

Geçtiğimiz haftalarda Stockhom''deki Norra Bantorget Meydanı''nda toplanan bir grup terör örgütü yandaşı, İsveç''in Türkiye''ye silah ambargosu uygulaması talebiyle gösteri düzenlemişti. Gösteride örgütü simgeleyen pankartlar ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan''ın posterleri açılmıştı.

İlgili Haberler