Türk askeri üssüne bombalı saldırı girişimi: 2 ölü

Türk askeri üssüne bombalı saldırı girişimi: 2 ölü
Somali'nin başkenti Mogadişu'daki Türk askeri eğitim üssü önünde intihar saldırısında bulunmak isteyen bir kişi son anda güvenlik görevlileri tarafından fark edilerek etkisiz hale getirildi.

Somali’nin başkenti Mogadişu’da TURKSOM Askeri Eğitim Üssü önünde öğrenci seçmeleri sırasında kalabalığın arasına karışan ve intihar saldırısı gerçekleştirmeye çalışan bir kişi güvenlik güçleri tarafından vuruldu.

Somali İletişim Bakanlığı Sözcüsü İsmail Muhtar Omar, yaptığı açıklamada, patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiğini; ölenlerden birinin seçmelere gelen öğrencilerden, diğerinin ise orada bulunan bir sivil olduğunu belirtti.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, saldırıya ilişkin bilgi verilerek şunlar kaydedildi:

Somali'de Türk askeri eğitim üssünü hedef alan intihar eylemi son anda önlendi

"Somali'de bulunan Türk Görev Kuvveti Komutanlığı Anadolu Kışlasına 200 metre mesafede gerçekleşen bombalı intihar saldırısında Somali vatandaşı bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi de yaralanmış, kalleş saldırıda personelimiz ve Anadolu Kışlası zarar görmemiştir. Bu alçak saldırıyı gerçekleştiren terör örgütünü ve destekçilerini en sert şekilde lanetliyor, Somali halkına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Somalili kardeşlerimizi terör örgütleriyle mücadelesinde yalnız bırakmayacağız."

İlgili Haberler