Türk askeri Suriye sınırını geçti iddiası

Türk askeri Suriye sınırını geçti iddiası
Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yapmayı planladığı operasyonla ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı. ABD medyası, Türk askerinin Suriye sınırını geçtiğini iddia ederken, Milli Savunma Bakanı Akar ise hazırlıkların sürdüğünü söyledi.

Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda yapmayı planladığı operasyonla ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. ABD merkezli basın kuruluşu Bloomberg, Türk askerinin operasyon için Suriye sınırını geçmeye başladığını iddia etti.

Ancak bu iddiadan bir süre sonra Reuters'e konuşan bir Türk yetkili, operasyonun henüz başlamadığını duyurdu. 

BAKAN AKAR’DA OPERASYON AÇIKLAMASI

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fırat’ın doğusunda yapılması planlanan operasyonla ilgili yaptığı açıklamada hazrılıkların sürdüğünü belirtti.

Kara Harp Okulu’nun akademik yıl açılış törenine katılan Milli Savunma Bakanı Akar şunları söyledi:

"Harekat ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte, intikaller, hazırlıklar sürmekte. Bunları da komutan arkadaşlarımızla birlikte yakinen takip etmekteyiz. Ancak bugünkü yaptığımız faaliyet de önemli bir faaliyet. Mazisi şan ve şerefle dolu kartal yuvası Harp Okulu’nun 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış töreni var. Harbiyelilerle birlikte olacağız, onlarla yemek yiyeceğiz, sohbet edeceğiz, bu önemli günü birlikte kutlayacağız.”

SURİYE SINIRINA KOMANDO SEVKİYATI

Türkiye'nin çeşitli illerinden yola çıkan komando ve mayına dayanıklı zırhlı araçların olduğu 100 araçlık askeri konvoy, öğle saatlerinde Kilis’e ulaştı. Geniş güvenlik önlemleri altında ilerleyen konvoy Kilis'in Suriye sınırına yöneldi. Konvoydaki birliklerin Suriye sınırındaki kritik bölgelerde konuşlandırılacağı öğrenildi.