Türk basının yeni referans kaynağı: Yeniçağ! Rahmi Turan, Yeniçağ'ın üç yazarını referans gösterdi

Türk basının yeni referans kaynağı: Yeniçağ! Rahmi Turan, Yeniçağ'ın üç yazarını referans gösterdi
Sözcü yazarı Rahmi Turan bugünkü köşesinde, Muharrem İnce'nin yeni parti kuracağı iddialarını değerlendirdi. Turan, İnce ile ilgili değerlendirmelerinde gazetemiz yazarlarını referans gösterdi.

Yeniçağ, Türk basınının yeni bilgi, yorum ve güven kaynağı olmaya devam ediyor.

Sözcü yazarı Rahmi Turan’ın, Muharrem İnce’nin CHP’den ayrılarak yeni bir parti kuracağı yönündeki iddiaları değerlendirdiği yazısında referans gösterdiği üç ismin de Yeniçağ yazarı olması dikkat çekti.

Medyada Muharrem İnce’yle ilgili olarak yayınlanan anketlere ve parti kurması halinde uçacakmış gibi bir hava yaratılmasına değinen Turan, “Sevgili okurlar ben fazla bir yorum yapmayacağım… Sadece, günümüzde sayıları azalan düzgün ve dürüst yazarların üçünden alıntılar yaparak, bu sorunun cevabını sizlerin bulmasını isteyeceğim” diyerek, Yeniçağ yazarları Burhan Ayeri, Selcan Taşçı ve Esfender Korkmaz’ın yazılarını işaret etti.

Rahmi Turan’ın Sözcü’deki köşesini ayırdığı yazıların ilgili bölümleri şöyleydi:

“Muharrem İnce'nin parti kurma hareketi sanırım Millet İttifakı'nın çatlatmak için her fırsatı değerlendiren iktidarın ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramaz.

İnce, istediği kadar heyecan unsuru yaratmaya kalksın sonuç alamayacağı ortada…

Peşinden gidecek olanın aklına şaşarım.

Ona takılıp parti kurmaya çalışanlar aklını kaybetmiş olmalı.

İleride bu lâfımı hatırlarsınız.” (Burhan Ayeri)

★★★

“Meğer çok seviyorlarmış Muharrem İnce'yi…

Meğer nasıl da hayranlarmış?

Ne aşkmış en gizlisinden…

Gönülleri kim bilir nasıl hicran, hasret, gamla dolmuştur bunca zaman?

İçim acıdı, nasıl üzüldüm adlarına, keşke Türkiye'de basın “özgür” olsaydı, ‘yandaşlaştırılmamış' olsaydı, üç kuruşluk menfaat uğruna ‘yandaşmış' gibi yazmak, konuşmak durumunda kalmasalardı da İnce, Erdoğan'a karşı yarışırken de ifade edebilselerdi İnce hakkındaki bütün bu duygu ve düşüncelerini…

Diğer her şey bir yana, onca iftiraya, hakarete, haysiyet cellatlığına imza atıp da ‘kul hakkı'nın günahını almazlardı boyunlarına!

Öyle ya, ‘CHP'nin bölünmesini, yıpranmasını teşvik operasyonu' uyarınca ‘organize' bir şekilde yazıp çizmiyorlarsa, geçmişte ‘İnce' hakkında alenen ‘yalan' yazdıklarının, karalama yaptıklarının kanıtı/itirafı değil mi, bu satırlar aynı zamanda!” (Selcan Taşçı Hamşioğlu)

★★★

“Muharrem İnce'nin hatası, Cumhurbaşkanı adayı olarak aldığı yüzde 30.64 oranındaki oyların kendi oyu olduğunu zannetmesidir.

Daha önce Ekmelettin İhsanoğlu da yüzde 38.4 oranında oy almıştı.

Bu oyların bir kısmı CHP, bir kısmı Erdoğan'a karşı olan diğer partilerden geldi.

… Yine dikkat edersek iktidar yanlısı yazarlar, yüzde 7 ile yüzde 9,5 oyu var diye, İnce'yi provoke ediyor. Bu tür provokasyonlara dikkat etmek gerekir!

Türkiye demokrasi, hukuk, ekonomik olarak kritik eşiktedir.

Bu dönemde kişisel hırsı için çalışanlar bu tablodan çıkışı zora sokacaklarının bilincinde olmalıdır.” (Esfender Korkmaz – Yeniçağ)