Türk bilim adamları başardı: Korona virüsü 8 dakikada tespit ediyor: Dünyada bir ilk

Türk bilim adamları başardı: Korona virüsü 8 dakikada tespit ediyor: Dünyada bir ilk
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ),yeni tip korona virüsü (Covid-19) 8 dakikada tespit eden kit geliştirildi.

AA 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Sezgintürk tarafından geliştirilen kit ile dünyadaki benzerlerinden farklı olarak daha güvenilir ve hızlı sonuç alınabiliyor.

Korona virüs tanısı için geliştirilen test kiti hakkında bilgi veren ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, çalışmanın Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) tarafından "İleri Araştırma Projeleri" kapsamında desteklendiğini söyledi.

Projenin en önemli bölümünün sadece Türkiye'de değil, dünyada ilk defa yapılan bir test olduğunu belirten Murat, şöyle konuştu:

"Çünkü dünyada bir antikor testi bulunuyor. PCR’larda biliyorsunuz doğruluk oranı yüzde 63 oranında değişiyor. Yani yüzde 40 civarında bir yanılma payı var ama hocamızın geliştirmiş olduğu bu testle kısa bir sürede yani 5-10 dakika içerisinde yüzde 100 bir sonuç elde ediliyor”