Define avcısı Türk suyla kaplı toprağa kaldırdı hazineyi avucunun içine aldı

Define avcısı Türk suyla kaplı toprağa kaldırdı hazineyi avucunun içine aldı
Bir Türk genci, define bulmak için dağlık arazide araştırma yaparken dedektörü güçlü bir sinyal verdi. Su dolu toprağı kazan kişi bulduğu hazineyi avucunun içinde inceledi ama ne olduğunu çözemedi.

Dedektörü alarm gibi öttü

Türk defineciler, değerli eşya arayışları sırasında kaydettikleri videoları sosyal medya hesaplarından paylaşmaya devam ediyor. Bu sefer bir defineci tarafından paylaşılan video, sosyal medyada en çok izlenen videolar arasına girdi.

SUYUN ALTINI KAZIYOR

Defineci, dağlık alanda gezerken hazine olabileceğini düşündüğü noktada dedektörünü faaliyete geçiriyor. Dedektör bir süre sonra güçlü alarm verince defineci sinyalin geldiği noktayı önce kürekle ardından da eliyle açmaya başladı. 

Bir süre sonra çömlek benzeri parçalar bulan genç adam, kazma işlemine devam etti. Ardından da elips şeklindeki cismi eline aldı. Avunun içinde cismi incelemeye başlayan genç adam, işlemeli olan ve üzerinde boncuk da bulunan cismin takı kutusu olma ihtimalinin kuvvetli olduğu ileri sürüldü. Üzerindeki işlemeler ise cismin eski dönemlere ait olduğunu ve değerli olabileceğinin en büyük kanıtı.

İlgili Haberler