Türk doktor açıkladı. Korona geçiren ve geçirdiği düşünenler muhakkak bunu yapmalı. Yaş dinlemiyor

Türk doktor açıkladı. Korona geçiren ve geçirdiği düşünenler muhakkak bunu yapmalı. Yaş dinlemiyor
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Şahin Kaplan, korona virüsün kalbi tehdit ettiğini belirterek, virüsü atlatan ve virüs geçirdiğini düşünen kişilerin muhakkak kardiyoloji muayenesi yaptırması gerektiğini söyledi.

Habertürk’ten Ceyda Erenoğlu’nun haberine göre, korona virüsün kalbi tehdit ettiği biliniyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Şahin Kaplan, korona virüs salgınında sonra hasta yaşlarının da düşmeye başladığını belirtti. Kaplan, salgından önce daha çok 40’lı yaşlardaki insanların kalp rahatsızlıkları şikayetleri ile hastaneye geldiğini belirtirken, salgın sonrasında bu sayının 20’li yaşlara kadar indiğini söyledi.

Hastaların en hangi şikayetlerle doktora başvurduğunu söyleyen Kaplan, “Önceden kadın ve erkek hastalarımız çoğunlukla 40’lı yaşların üzerindeydi. Ancak Covid-19 virüsü görüldükten sonra hastalığı atlatan 20 yaş ve üzeri kadın ve erkekler de kalp hastalığı grubuna dahil oldu. Bu hastalar bize daha çok; Nefes darlığı, göğüs ağrısı, göğüste batma, erken yorulma ve tıkanma şikâyetleri ile başvuruyorlar” dedi.

Bazı hastaların nefes darlığı şikayetlerinin devam ettiğini söyleyen Kaplan, “Bazı hastalarımız Covid-19 geçirdikten sonra kalp yetmezliği sorunu yaşayıp ciddi derecede nefes darlığı çekiyor. Bu hastaların doğru tedavi ile yaklaşık 1-3 ay içinde nefes darlığı ve yorulma şikâyetlerinin önemli ölçüde azaldığını gözlemliyoruz” diye konuştu.

Korona geçirmiş hastaların enfeksiyon geçirdikten sonraki 1’inci ve 6’ncı aylarda kalp muayenesi yaptırmaları öneriliyor. Bu kontrollerin, tedavide geç kalınmaması adına çok önemli olduğu belirtiliyor. 

Kaynak: Habertürk  

 

 

İlgili Haberler