Türkiye’de futbol adına her şeyden biraz olduğunu belirten Rijkaard “Yetenek çok. Ancak bazen akıl devreden çıkıyor. Herkes maçı çevirmeye kalkıyor” dedi
Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, “Türk futbolunda her şeyden biraz olduğunu, ancak hiçbir şeyin tam olmadığını” söyledi. Türkiye’de daha çok tepkisel bir oyun oynandığını kaydeden Rijkaard, şöyle konuştu:
“Karşı takıma göre taktikler belirleniyor. Kalite, güç aslında üç aşağı beş yukarı aynı.Yürekten oynayan oyuncu sayınız çok. Ama bu bazen aklı devre dışı bırakıyor. Herkes kendi başına maçı çevirmeye kalkıyor. O zaman da bütünlük kayboluyor.”
Arda büyük yetenek
Rijkaard, Arda’nın müthiş bir oyuncu ve Türkiye’de herkesin ondan bahsetmesinin normal olduğunu ifade ederek, ancak Arda’nın çok daha iyi olabileceğini vurguladı. Hollandalı teknik adam, “Ne kadar yetenekli olursanız olun, şöhretle baş edemiyorsanız gerisi gelmez.” dedi. Rijkaard, Galatasaray için büyük hedefler koymaktan da kaçınarak, daha yolun çok başında, ileriyi konuşmak için erken olduğunu söyledi.
Hafızalarda kalmaz
Hücum futbolu ekolünden geldiğini anlatan Rijkaard, “Futbol tarihine baktığınızda pek çok kupa kazanmış takım vardır. Ama aralarından sadece iyi futbol oynayanlar akılda kalır. Sıkıcı ve renksiz oyunla kazananlar tarihe yazılır, ama hafızalara yazılmaz.” dedi. Rijkaard, Türkiye’de gelecek vaat eden genç oyuncunun çok sayıda olduğunu ve önemli bir potansiyel bulunduğunu belirterek, “Ama bu oyuncuların Milli Takım’da ve büyük takımlarda daha fazla forma şansı bulmaları gerekiyor” dedi.