Türk halkına hakaret etmişti. Sonunda kendi gönderildi

Türk halkına hakaret etmişti. Sonunda kendi gönderildi
Kaz Dağları'ndaki altın arama çalışmaları ile gündeme gelen Doğu Biga Madencilik'te dikkat çeken bir gelişme yaşandı.  Kaz Dağların’daki protestolar nedeniyle sürecin uzaması için "Üç-beş ay daha bekleriz sorun değil, Kaz Dağları'ndan hiçbir yere gitmiyoruz" diyen Genel Müdür Ahmet Şentürk'ün görevine son verildi.

Türk halkına hakaret eden Kanadalı şirketin genel müdürü Ahmet Şentürk'ün görevine son verildi

Kaz Dağları''nda yapılan altın arama çalışmaları ile gündeme gelen Kanadalı Alamos Gold şirketinin Türkiye''deki iştiraki Doğu Biga Madencilik''in genel müdürü olan Ahmet Şentürk''ün 31 Mayıs tarihi itibarıyla görevine son verildi.

Sözcü gazetesinden Çiğdem Toker''in yazısına göre; Şentürk, geçen yıl kasım ayında iki yıllığına yönetim kurulu üyesi, bir yıllığına da başkanvekili olarak görevlendirilmişti.

Şentürk ile gerçekleştirdiği görüşmeyi aktaran Toker, şu ifadeleri kullandı:

"Görevinin neden bittiğini sordum. ''Karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık'' dedi. Son aylardaki tartışmaların etkili olup olmadığını sorduğumda ''Hayır, bu profesyonel bir karar'' diye tekrarladı. Konuşmak istemediğini de belirtti. Şentürk''ün yerine Elgin Doğrul başkanvekili olarak getirilmiş."

NE OLMUŞTU?

Ahmet  Şentürk, mart ayında yaptığı açıklamada Kaz Dağları''ndaki altın madenini çıkarmak için 30 yıl beklediklerini ifade etmişti.

Altın arama çalışmalarına karşı gerçekleşen protestolar nedeniyle sürecin uzaması konusunda "Üç-beş ay daha bekleriz sorun değil, Kaz Dağları''ndan hiçbir yere gitmiyoruz" diyen Şentürk, ''Su ve Vicdan Nöbeti''ni de "Su ve Vicdan Nöbeti vesaire falan filan. Herkes her şeyi yapma hakkına sahiptir. Gelir çadırını kurar. 400 gün mü ne beklediler. İstediği kadar beklesin, Herkesin gösteri yapma hakkı var. Konser verilebilir. Bunlara farklı anlamlar yüklemem. Biz madenciyiz, sabırlıyız." ifadeleriyle değerlendirmişti.

İlgili Haberler