Bu konuşmayı unuttunuz mu Sayın Başkan? THK Başkanı 1 yıl önce anlattıklarıyla kendisini yalanladı

Bu konuşmayı unuttunuz mu Sayın Başkan? THK Başkanı 1 yıl önce anlattıklarıyla kendisini yalanladı
Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, 1 yıl önce katıldığı televizyon programında kuruma ait uçakların hiçbir sorunu olmadığını, gayet güvenli bir durumda olduğunu anlattığı görüntüler ortaya çıktı.

YENİÇAĞ - HABER MERKEZİ

Türkiye genelinde art arda çıkan yangınların ardından yangın söndürme uçaklarının yetersizliği tartışılmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, THK ait uçaklarının neden kullanılmadığına dair gelen eleştirilere, “Bunların anlattığı gibi değil Türk Hava Kurumu''nun elinde uçaklar varmış, neye göre söylüyorsun neyi biliyorsun? Türk Hava Kurumu''nun şu anda elinde buralarda rahatlıkla kullanılabilecek uçak yok. Bunlar duymaz uydurur uydurur kabilinden konuşuyor” şeklinde yanıt vermişti.

THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı ise uçakların hangarda çürütüldüğü iddialarıyla ilgili olarak, "Şu anda kullanılabilir 6 uçak var. Fakat şu anda bakımları yapılmadığı için hazır değiller. Uçaklar hangarda çalışır halde tutulmuyor. Uçaklar 3 yıldır hangarda çürüyor iddiası yanlıştır. Uçaklar hangarda çürütülmüyor" ifadelerini kullanmıştı.


THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı’nın 1 yıl önce Habertürk’te Airport isimli programda yangın söndürme uçaklarıyla ilgili yaptığı açıklamalar ortaya çıktı.
 

Aşçı, o programda uçakları böyle savunmuştu:

“Uçak meselesine gelince, geçen yıl Tarım Bakanlığı’na maalesef bizim kurumumuz içinden de dezenformasyon yapılmış. Uçaklarımızın motorlarının olmadığı, bakımlarının yapılmadığı, bu uçakların uçulamadığı şeklinde yanlış bilgiler gitmiş. Kanada Viking firması bunları üretmiş. Bunlara temasa geçtik, davet ettik, sağolsun geldiler. Ben 6 uçağımızı incelettim teknik olarak. Bunlar nedir, ne durumdadır, baktılar. Geçen yıllarda bizim şöyle bir sıkıntımız olmuş, bizim uçaklarımıza önceki yıllarda bakım yapılmış, bazı yedek parçalar takılmış. Bunların sertifikaları yoktu. Viking firması bunları tamamladı. Sivil Havacılık kuralları gereği en ufacık vidasına kadar, hangi parça takıldığı, ne zaman takıldığını her şeyi biliyoruz. Sivil Havacılık kuralları gereği artık bu uçaklarımız güvenli hale gelmiştir.”

İlgili Haberler