"Türk-İş Başkanı'nın işçiye verecek bir şeyi kalmadı"

"Türk-İş Başkanı'nın işçiye verecek bir şeyi kalmadı"
İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a tepkilerini sürdürmeye devam ediyor. Atalay’ın yapacağı onurlu son şeyin istifası olması gerektiğini belirten Türkkan, “İşçilere vereceği bir şey kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile Ali ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt arasında geçen konuşmanın ardından tepkileri üzerine çeken Atalay’a istifa çağrıları gelmeye devam ediyor.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Bizim TV’de yaptığı açıklamada Ergün Atalay’ın istifa etmesi gerektiğini yineledi.

“Pazardaki enflasyonun durumu ortadayken yüzde 15 ile masaya oturup, yüzde 8 ile kalmak “Ben bu işi kapattım” demek işçilere karşı işlenen bir cinayettir” ifadelerini kullanan Türkkan, Türk-İş Başkanı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arkadaşlığına da dikkat çekerek, “Türk-İş Başkanı olarak işçilere vereceği bir şey kalmamıştır” şeklinde konuştu.

Lütfü Türkkan’ın açıklamaları özetle şöyle:

“Utanmak meselesine girmeden önce, işçilerin istediği yüzde 15 zam bile enflasyonun yanında işçileri kurtaracak durumda değildir. İşçiler tatile gitmiyor, çoğu doğalgazlı evde bile oturamıyor. Harcamaları yemek, içmek ile sınırlı. Onlar için Pazar enflasyonu önemli. Pazardaki enflasyonun durumu ortadayken yüzde 15 ile masaya oturup, yüzde 8 ile kalmak “Ben bu işi kapattım” demek işçilere karşı işlenen bir cinayettir.

Sayın Başkan, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la eski arkadaştır. Bu arkadaşlık Beştepe’nin emir kulu olmaya dönmüştür. Dolayısı ile Türk-İş Başkanı olarak işçilere vereceği bir şey kalmamıştır. “Ben işçileri utandıracak bir şey yapmadım” demek… Şu andan itibaren yapacağı en doğru şey başkanlığı bırakmasıdır. Ben Türk-İş’e bağlı sendikalardan da istifaya davet etmelerini bekliyorum. Türk-İş Başkanı’nın neyin, kimin temsilcisi olduğu belli olmuştur.

Ülkemizde çok uç noktalara varan adaletsiz bir gelir dağılımı mevcut. Bu dengenin düzenlenmesi için yasaların düzenlenmesi lazım. İşçilere yüzde 15 verseniz ne olur… Hayır bu yoksulluk da değil milletimiz açlık sınırında yaşıyor. Hükümet bunun farkında değil. Sendikaya verdiği emirlerle işçileri oyalayacağını zannediyor.

Ergün Atalay’ın yapacağı son onurlu davranışın istifa etmesi olacağını bekliyorum.”

İlgili Haberler