Türk kimliği, Büyük İsrail'e engel sayılıyor!

Prof. Dr. Mete Tunçay, Star gazetesine yaptığı açıklamalarda kendince Atatürk eleştirisi yaptıktan sonra baklayı ağzından çıkardı ve “Bu topraklar bir federasyona gebe” dedi.
Star’ın sorusu: “Prof. Halil İnalcık ‘Türkiye milli devlettir. Yeni Osmanlılıktan bahsediliyor, bu yanlış olur’ dedi. Türkiye’nin Osmanlı bakiyesi ülkelerle ilişkileri de giderek gelişiyor, ne dersiniz?”
Tunçay’ın cevabı: “Osmanlılık değil ama ben bir ‘federatif ülke’ye inanıyorum. Ben görmem ama, insanlık çeşitli gruplaşmalar etrafında bir dünya devletine doğru gidecek. BM son derece sınırlı tecrübe. Muhtemelen eski Osmanlı toprakları üzerinde bir federasyon olacaktır. Türklerin hâkimiyetinde değil; Türklerin de, Yunanlıların, Bulgarların Sırpların Arnavutların, Kafkasların, Suriyelilerin, Iraklıların, Ürdünlülerin, İsraillilerin de yer alacakları bir federasyon. Bana öyle geliyor ki bu yapıya erişilse var olan problemler daha kolay çözülebilir. Ama buna yeni Osmanlıcılık demek yanlış olur. Osmanlıdan önce de burada bu insanlar bin yıl ortak bir yönetim altında yaşadılar, Doğu Roma’da. Bir arada yaşama geleneği var.”

***

Tunçay kendi fikrini mi söylüyor?
Hayır, bu eski yaklaşımı, Büyük Orta Doğu Projesi adı altında ABD’nin resmi politikası haline getiren kişi, Yahudi asıllı İngiltere ve ABD vatandaşı tarihçi Bernard Lewis’tir.
1996 yılının 6 Ocak günü, İstanbul Yapı Kredi Plaza’da, “Orta Doğu’nun çok yönlü kimliği üzerine” konulu bir konferans veren Lewis, böyle bir kimlik oluşturulabileceğini anlattıktan sonra görevliye işaret ederek “harita” yı istedi. Görevli, bir düğmeye bastı. Lewis’in arkasında bir
Orta Doğu haritası belirdi. Haritada Orta Doğu olarak, Türkiye, Suriye, Lübnan, Irak, İsrail, Ürdün, Suudi Arabistan,
Yemen, Körfez ülkeleri ve Mısır’ın esas alındığı görüldü.
 Biz o dönemde farklı bilgileri de değerlendirerek ABD’nin projesini açıkladık. Aradan sekiz yıl geçtikten sonra ABD Başkanı George W. Bush, projeyi Türkiye’nin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a tebliğ etti ve kendisini de Büyük Orta Doğu eş başkanlığına atadıklarını açıkladı.

***

Aslında, daha önce Turgut Özal’ın da bu plan çerçevesinde “Orta Doğu Federasyonu” kurmak istediği, bu yüzden “Federasyonu tartışalım” dediği ve “Türk dediğin nedir ki?” diyerek, Türk kimliğine, Cumhurbaşkanı seviyesinde savaş açtığını biliyorduk.
Avrupa Birliği de Hollandalı tarihçi Erik Zürcher’e Türkiye’nin çok uluslu bir devlet haline gelmesi ve Türk dili ve kültürüne bağlı devlet yapısına son vermesi için bir kitap yazdırmıştı.
Türk kimliğinin ortadan kaldırılması gerektiğini son olarak PKK açılımının yol haritasını hazırlayan ABD’li David L. Phillips işledi. Phillips, “Türklüğün vatandaşlık için bir şart olmasını elemine edecek şekilde Anayasa’da bir reform yapılabilir” dedi.
Bu arada Kıbrıs da Türklerin elinden çıkmalıdır ki proje tamam olsun. İşte Rum lider Hristofyas müzakere tutanaklarını açıkladı ve “Talat’la anlaştık, TSK Kıbrıs’tan çekilecek” dedi.
Söz konusu projenin bir an için gerçekleştiğini düşünelim. Bu devleti, sermaye kimdeyse o, yani Yahudi sermayesi yönetir. Demek ki, Türk kimliğini etnik bir düzeye indirerek, Türkiye’yi bir Türk devleti olmaktan çıkarmak isteyenler, bilerek Büyük İsrail projesine hizmet etmektedir.

Yazarın Diğer Yazıları