Türk Konseyi Onursal Başkanı Nazarbayev Prof.Dr. Kürşad Zorlu'yu kabul etti

Türk Konseyi Onursal Başkanı Nazarbayev Prof.Dr. Kürşad Zorlu'yu kabul etti
Kazakistan Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Bozok Üniversitesi İİBF Dekanı ve siyaset bilimci Prof.Dr. Kürşad Zorlu'yu makamında kabul etti.

Prof. Dr. Zorlu'dan Nazarbayev'e ziyaret

Yetkilerinin bir kısmını parlamentoya devretmesinin ardından 19 Mart 2019'da kendi isteğiyle görevini bırakan Kazakistan'ın kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazabayev,  Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı, siyaset bilimci Prof. Dr. Kürşad Zorlu'yu makamında kabul etti.

Başkent Nursultan'da gerçekleşen kabulde, ülkesinde "Elbası", yani ulusun ebedi Lideri unvanıyla birleştirici gücü olmayı sürdüren Nazarbayev'e Kürşad Zorlu'nun yazdığı "Büyük Bozkırın Yükselişi: Nazarbayev Liderliği" adlı kitap takdim edildi.

Türkçe ve Kazakça olarak yayınlanan kitabın Kazakça versiyonu Uluslararası Türk Akademisince basıldı. Kitap takdim töreninde konuşan Nazarbayev, "Türk Dünyası için yaptığınız hizmetleri iyi biliyorum. Kitabınız Kazakistan'ı ve Türk Dünyasını çok iyi anlatan özel ve en önemlisi bir bilimsel çalışmadır. Geniş bir tanıtımını bugün egemen gazetemizde okudum. Bu kitap benim için gerçekten özel ve anlamlı hediyelerinden biri oldu" dedi.

Kardeş ülkeler arasındaki işbirliğinin önemini vurgulayan Türk Konseyi Onursal Başkanı Nazarbayev, Zorlu'yu Türk Dünyasının manevi başkenti Türkistan'a davet etti. Görüşmede Atatürk ile Nazarbayev'in ortak özelliklerine ve benzer icraatlarına  dikkat çeken Zorlu, tören sonunda Atatürk'ün Time dergisinde çıkan kapak fotosunu Nazarbayev'e hediye etti. Görüşmede Türk Akademisi Başkanı Darhan Hıdırali'de hazır bulundu.