Türk kripto borsalarına ceza yağdı

Türk kripto borsalarına ceza yağdı
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından ülkemizde faaliyet gösteren Türk kripto para borsalarına 19 milyon TL idari para cezası kesildi.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından bazı Türk kripto para borsalarına idari para cezası kesildi. Bitci Teknoloji AŞ, Icrypex Bilişim AŞ, Paribu Teknoloji AŞ ve Eliptik Yazılım ve Ticaret AŞ (BTC Türk) hakkında toplam 18 milyon 800 bin lira idari para cezası uyguladı.

Kripto varlık hizmet sağlayıcıları, 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında 1 Mayıs 2021’den itibaren yükümlü olarak tanımlanmıştı.

4 TÜRK KRİPTO BORSASINA CEZA YAĞDI
Yükümlülükler kapsamında, MASAK’ın internet sitesinde bir rehber yayınlandı ve bu şirketlerin yükümlülükleri; müşterinin tanınması, şüpheli işlem bildirimi, bilgi ve belge verme, devamlı bilgi verme ile muhafaza ve ibraz olarak belirlendi.

Sputnik tarafından paylaşılan habere göre, söz konusu hükümler kapsamında denetimlerini gerçekleştiren MASAK, 2021 yılında yapılan yükümlülük ihlallerine ilişkin olarak;

Bitci Teknoloji AŞ hakkında 4 milyon 250 bin lira, Icrypex Bilişim AŞ’ye 4 milyon 100 bin lira, Paribu Teknoloji AŞ’ye 8 milyon lira, BTC Türk’e 2 milyon 450 bin lira olmak üzere toplam 18 milyon 800 bin lira idari para cezası uygulandı.

 

İlgili Haberler