Türk lirası ile ilgili flaş rapor. Nisan'da zirve yapacak diye açıkladılar

Türk lirası ile ilgili flaş rapor. Nisan'da zirve yapacak diye açıkladılar
Amerika’nın New York merkezli yatırım şirketi Morgan Stanley, Merkez Bankası’nın faiz artırımı ile ilgili rapor yayınladı. Stanley, Merkez Bankası’nın ilk toplantıda 100 baz puan faiz artırımına gitme ihtimali olduğunu belirtirken, asgari ücret zammının etkisi ile enflasyonun da Nisan ayına kadar zirve yapacağını duyurdu.

Amerikan New York merkezli yatırım şirketi Morgan Stanley, Türk lirası ve Merkez Bankası’nın politikası hakkında flaş bir rapor yayınladı. Finans Gündem’de yer alan habere göre yatırım bankasının analistleri yayımladıkları raporda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yılın ilk toplantısında 100 baz puan faiz artırımı yapmasını beklediklerini belirtirken, gerekçe olarak da aralık ayında çekirdek enflasyon ve kasım ayında üretici fiyatlarında yaşanan yükselişi gösterdi.

ZİRVE YAPANA KADAR YÜKSELECEK

Yıl sonunda yapılan asgari ücret zammının da etkisiyle enflasyonun yüzde 15.6 ile Nisan ayında zirve yapana kadar yükseleceği görüşünde bulunulan raporda, ekonomistler, TCMB’nin enflasyon tahminini yukarı yönlü revize etmesini ve bu nedenle sıkılaştırmanın da sürmesini bekliyor.

GECİKMELİ ETKİLER GÖZLENECEK

21 Ocak toplantısına ilişkin beklentisi üzerindeki risklerin aşağı yönlü olduğunu belirten ekonomistler, TCMB’nin daha önceki sıkılaştırma adımları ile Türk Lirası'ndaki dengelenmenin enflasyon üzerindeki gecikmeli etkilerini görmeyi beklemek için daha düşük bir artırıma gidebileceği ya da faizi sabit tutabileceğini işaret etti.