Türk Lirası Tonga'ya düştü. Adı hiç duyulmamış ülkenin para birimi karşısında bile eridi

Türk Lirası Tonga'ya düştü. Adı hiç duyulmamış ülkenin para birimi karşısında bile eridi
Türk Lirasının diğer ülke para birimleri karşısında değer kaybı sürüyor. Dolar ve Euro'nun rekorlar kırmasının ardından, adı hiç duyulmamış bir ülke olan Tonga'nın yerel para birimi 'Tonga Pa'angası' da Türk Lirası karşısında değerini artırdı. Son güncellemeye göre 1 Tonga Pa'angası, 3,66 Türk Lirası oldu.

Dolar ve Euro'nun Türkiye'de değerini katlamasının ardından, Okyanusya kıtasında bulunan Tonga Krallığı'nın para birimi de Türk Lirası karşısında 3 kat değerlendi.

2018 yılındaki güncellemeye göre, 103.197 nüfusu bulunan Tonga'nın yerel para birimi olan Tonga Pa'angası, Türk Lirası karşısında değerlendi.  5 Kasım 12.45 itibarıyla 1 Tonga Pa'angası, 3,66 Türk Lirası'na denk geliyor. 

ekran-alintisi-2-036.jpg

TONGA KRALLIĞI NEREDE?

Tonga ya da resmî adı ile Tonga Krallığı, Büyük Okyanus'ta Polinezya ada öbeği içerisinde yer alan ve coğrafi olarak Okyanusya kıtasına dahil edilen bir ada ülkesidir. Tonga Krallığı adı konulan 172 ada ve mercan adasından (toplamda 177 ada) oluşmakta olup, bu adalardan sadece 36 tanesinde nüfus yaşamaktadır. Tonga aynı zamanda İngiliz Milletler Topluluğunun bir üyesidir. Ülkenin başkenti Nukuʻalofa'dur.

1024px-tonga-on-the-globe-small-islands-magnified-polynesia-centered-svg.png

KARA SINIRI YOK

Ülkenin kara sınırı bulunmamakta olup, sahip olduğu adaların toplam sahil uzunluğu 419 km'dir. Tonga, Okyanusya kıtasının orta ölçekli ülkelerinden biri konumundadır. Tonga toplamda 747 km² bir yüzölçümüne sahiptir. Tonga takımadaları Fiji'nin doğusunda, Samoa'nın güneyinde ve Yeni Zelanda'nın ise kuzeyinde yer almaktadır.

ekran-alintisi-20201105124642.jpg

Türkiye ile Tonga arasında uçuş mesafesi olarak 16 bin kilometre bulunuyor. Ayrıca Türkiye'den uçağa binen biri 1 gün 11 saat sonra Tonga'ya ulaşabiliyor.