Vatandaş evine ekmek götüremeyecekse asgari ücrete yüzde 30 zam gelse ne olur

Vatandaş evine ekmek götüremeyecekse asgari ücrete yüzde 30 zam gelse ne olur
Türk Metal Sendikası Genel Başkan Pevrul Kavlak, asgari ücret tartışmalarına “insanlar yine açlık sınırının altında yaşayacaksa, evine ekmek götüremeyecekse asgari ücrete yüzde 30 zam gelse ne olur” diyerek dahil oldu.

Türk Metal Sendikası Bursa 2 Nolu Şube 2. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkan Pevrul Kavlak, “Her kafadan bir ses çıkıyor. Asgari ücret şu kadar olsun, bu kadar olsun. Yüzde 25 ya da 30 olsun. Yahu, bugün içinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda bu insanlar yine açlık sınırının altında yaşayacaksa, evine ekmek götüremeyecekse, geçinemeyecekse, asgari ücrete yüzde 30 zam gelse ne olur, gelmese ne olur” dedi.

Türk Metal Sendikası bugün Bursa 2 Nolu Şube 2. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. Genel Kurul’da konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, asgari ücret, vergi oranları ve metal görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kavlak’ın açıklamasından satır başları şöyle:

“ZAM GELSE NE OLUR”

“Her yıl Aralık ayında olduğu gibi, işte yine asgari ücret tartışmaları başladı.
Her kafadan bir ses çıkıyor. Asgari ücret şu kadar olsun, bu kadar olsun.
Yüzde 25 ya da 30 olsun. Yahu, bugün içinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda bu insanlar yine açlık sınırının altında yaşayacaksa, evine ekmek götüremeyecekse, geçinemeyecekse, asgari ücrete yüzde 30 zam gelse ne olur, gelmese ne olur.”

İlgili Haberler