“Türk Milleti, bir kez daha Ergenekon'dan çıktı”

“Türk Milleti, bir kez daha Ergenekon'dan çıktı”
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Ergenekon kumpasına ilişkin daha önce yaptığı bir açıklamayı paylaşarak, “Türk Milleti, bir kez daha Ergenekon'dan çıktı” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Ergenekon kumpasından açıklanan kararın ardından daha önce yaptığı bir açıklamayı hatırlattı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Özdağ, “Ergenekon yurdun adı, börteçine kurdun adı. Ergenekon adı altında bir örgütün olmadığını defaatle savunmuştum. Türk Milleti, bir kez daha Ergenekon'dan çıktı” ifadelerini kullandı.

Özdağ’ın paylaştığı video yer alan açıklamaları ise şöyle:

“2007’den bu yana Türkiye hukukun imha edildiği süreci geçirdi. Bu davayı savunan birçok kalem bu operasyonun NATO, ABD operasyonu olduğunu ve bu destek olmadan yürüyemeyeceğini net ifade ettiler. Davanın arkasında duran çevreler söylediğinde bunun bir itiraf olduğunu düşünüyorum. Davadaki asıl amaç üniter ve milli devletin etnik merkezli federal bir devlete dönüşmesi için bu davalar açılmıştır.

Yine Başbakan’a (Erdoğan) yakın bir gazetecinin, Ergenekon davası ile ilgili kararın Beyaz Saray’da Başbakan’la Başkan Bush ile yapılan görüşmede alındığını hepimiz biliyoruz. Sonra gelin buna milli dava deyin.

Dünya tarihinde ilk defa ispat edilmemiş bir terör örgütü yargılanması yapıldı. Hala Yargıtay onaylamadığı için iddia edilen terör örgütü diyoruz. İddia edilen ETA, İRA, DHKP-C diye bir şey duydunuz mu?”