Türk milliyetçileri adına partimden beklentilerim

Sayın okurlarım, her Türk vatandaşının, mensup olduğu siyasi kuruluştan değişik konularda “fikir yardımı beklentisi” olabilir. İlçe, il ve Genel Başkanlarından da, bilgi almayı arzu
edebilirler.
Şahsi görüşlerine uymayan davranışların ve uygulamaların da sebeplerini öğrenmek isteyebilirler.
Kırk beş yıl önce, 1965’li yıllarda rahmetli Alpaslan Türkeş’in liderliğinde Türk Milliyetçileri tarafından temeli atılan ve  “Türk Milliyetçi Görüşü” siyasi platformda temsil etmek durumunda olan siyasi kuruluşumuz Milliyetçi Hareket Partisi, muhtelif badirelerden geçerek, CHP’den sonra en uzun ömürlü siyasi kuruluş olarak, faaliyetlerini sürdürmektedir.
MHP’mizin alt yapısını hazırlayan ülkücüler, 1950’li yıllarda Türk Milliyetçi görüşe sahip, Türk Kültür Kuruluşları’mızın önderleri idiler.
Bugün aynı görevi, Türk Ocaklarımızın - Aydınlar Ocağımızın -Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’mızın ve benzeri kültür kuruluşlarımızın yöneticileri severek yerine getirmekte, fakat siyasi kuruluşumuz MHP’nin Genel Merkez ve il teşkilatları yöneticilerinden, yeterince yakınlık ve ilgili görememektedirler.
Türk Dünyası Araştırmaları Vakfımız’ın 1994 yılından beri bütün Türk Dünyası eğitim kurumlarının iştirakleriyle İstanbul’da tertiplediği TÜRK DÜNYASI ÇOCUK ŞÖLENİ’nin on altınıcısı da çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır.
31 Mayıs Pazartesi günü Kadıköy’de Söğütlüçeşme-Altıyol ve İskele Meydanı’nda ŞÖLEN YÜRÜYÜŞÜ, 2 Haziran Çarşamba günü Türk Dünyası’nın her yöresinden gelen çocuklarımızın mahalli halk oyunları ile Ali Sami Yen Stadyumunda yaptıkları şölen gösterisi ve ses sanatkarlarımız Burak Kut, Nalan ve Zafer İşleyen’in konserleri, 4 Haziran Cuma günü akşamı da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harbiye Muhsin Ertuğrul sahnesinde 7’nci TÜRK DÜNYASI ÇOCUKLARI SES YARIŞMASI, hepimizin yakın alakası ile sona
ermiştir.

Gözlerim MHP’yi aradı
Güzel İstanbul’umuzda, yirmi gün süre ile tertiplenen ve bütün Türk Dünyası’nın çocuklarının katkılarıyla oluşan 16’ncı TÜRK DÜNYASI ÇOCUK ŞÖLENİ’nde, bu yıl da Türk Milliyetçilerini siyasi platformda temsil ettiğini söylediğimiz MHP’nin Genel Merkez ve İstanbul İli yöneticilerinden hiçbir kişiye rastlamadık. Üç dört yıl önce milletvekilimiz sayın Meral Akşener’i ağırladığımızı unutamıyorum.
Bu konudaki hassasiyetimizin sebebi, Türk Milliyetçilerinin ve onları siyasi platformda temsil eden MHP’nin, Türk Dünyası’ndan ve Türk Birliği’nden yana olmasının icabındadır.
Günlük gazetelerdeki haberlerden öğrendiğimize göre, MHP’mizin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Haziran Cumartesi günü Balkan Türkleri arasındaki birlik ve beraberliği güçlendirmek amacı ile düzenlenen şölene, 13 Haziran Pazar günü de İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde Ülkü Ocaklarımızın düzenlediği etkinliğe ve Kocaeli’nin Körfez İlçesi İlimtepe mevkiinde tertiplediği etkinliğe “5. Körfez Yayla Şenlikleri”ne de aynı gün içinde katılabilmiştir.
Onun için bundan sonra ben de, iki yıldır yazmayarak ihmal ettiğim Türk Milliyetçilerini siyasi platformda temsil etmesi gereken MHP ile ilgili görüşlerimi, başarı dileklerimle birlikte sizlere sunma gayretinde olacağım.
Tanrı Türk’ü Korusun.
Kandilimiz kutlu ve mutlu olsun.

Yazarın Diğer Yazıları