“Türk Milliyetçileri ‘Hayır’ Diyor”

“Türk Milliyetçileri ‘Hayır’ Diyor”
Bahçeli, AKP ortaklığı ile referandum sürecine giren Başkanlık anayasasına tepkiler çığ gibi büyüyor. MHP tabanı, Genel Başkan adayları ve 'hayır' diyen Milletvekilleri bir araya gelerek “Türk Milliyetçileri ‘Hayır’ Diyor” platformu kurdu.

MHP Genel Başkan adayları Sinan Oğan, Koray Aydın, Meral Akşener ve Ümit Özdağ ile referanduma 'hayır' diyeceğini belirten MHP milletvekillerini “Türk Milliyetçileri ‘Hayır’ Diyor” platformunda bir araya geldi. Toplantıya Ülkücü hareketin aksakallarının önemli bir kısmı da katıldı. Toplantıda referandum sürecindeki yol haritasının ana hatlarının belirlendi. Toplantı sonrası ortak bir bildiri yayınladı. Yayınlanan bildiride 18 Şubat 2017 tarihinde “Türk Milliyetçileri ‘Hayır’ Diyor” temalı bir toplantı düzenleyeceklerini duyurdu. Ayrıca bildiride, hayır kampanyası yapacağı düşünülen merkez sağda siyaset yapan partilere de ziyaretlerin yapılmasının planlandığı ifade edildi.

İşte o açıklama…

“30 Ocak 2017 tarihinde Türkiye’yi tek adam rejimine götürecek olan başkanlık sistemine geçiş için yapılan anayasa düzenlemelerini istişare etmek ve yürütülecek olan “Hayır” kampanyasının detaylarını görüşmek üzere bir araya geldiğimizi ve aşağıdaki kararları aldığımızı Türk milletine saygıyla duyururuz.

Dört genel başkan adayı, Milliyetçi Hareket Partisi’nin mecliste referanduma “hayır” diyen 26. dönem milletvekilleri, önceki dönemlerde TBMM’de partimizi temsil etmiş milletvekillerimiz ve ülkücü hareketin aksakallarının önemli bir kesimi ile yapmış olduğumuz istişare toplantısında Türk milletinin kaderini belirleyecek süreçle ilgili önemli kararlar alınmıştır.

Referanduma kadarki dönemde hayır kampanyasının verimli yürütülmesi adına çeşitli alanlarda çalışmalar yapılması ülkemizin geleceği açısından son derece kritik rol oynamaktadır. Bu çerçevede ilk olarak 18 Şubat 2017 tarihinde Ankara’da Milliyetçi Hareket Partisi’nde geçmiş dönemlerde ve şimdi siyaset yapan değerli şahsiyetlerin de iştirak edeceği “Türk Milliyetçileri ‘Hayır’ Diyor” temalı, geniş katılımlı bir toplantı düzenlenmesi ve yürütülecek “Hayır” kampanyası için ilk adımın atılması kararlaştırılmıştır.

Bunun yanı sıra fikir alışverişinde bulunmak amacıyla referandumda hayır kampanyası yapacağı düşünülen merkez sağda siyaset yapan partilerimize de ziyaretlerin yapılması planlanmaktadır.

Türk milletine saygı ile duyurulur.”

“Türk Milliyetçileri ‘Hayır’ Diyor” Toplantısı Organizasyon Komitesi

İlgili Haberler