Türk Ocakları eski başkanından Sinan Aygün'e tepki

Türk Ocakları eski başkanından Sinan Aygün'e tepki
Mansur Yavaş'a iftira atan Sinan Aygün'e bir tepki de 2005-2007 döneminde Bursa Türk Ocakları Başkanı olan Zeki Saral'dan geldi. Saral, Aygün'e Türk Ocakları'nda hediye ettiği yüzüğü geri istedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı 'rüşvet' almakla itham eden ve daha sonra kendi sözlerini yalanlayan Sinan Aygün'e tepkiler büyüyor.

Aygün'e bir tepki de 2005-2007 yıllarında Bursa Türk Ocakları Başkanlığını görevini yürüten Zeki Saral'dan geldi.

Geçmiş yıllarda Türk Ocaklarını ziyarete gelen Sinan Aygün'e bir yüzük hediye ettiğini söyleyen Saral, "Bu yüzüğü çizgisinde dalgalanma olmayan kişiler takabilir" diyerek hediyeyi geri istedi.

Konuyla ilgili açıklama yayınlayan Zeki Saral, şu ifadeleri kullandı:

"Aygün bey, 2006 yılında Bursa Türkocağı davetlisi olarak katıldığınız bir programdan sonra, Bursa Türkocağı başkanı olarak size aşağıda resmi olan bir yüzük hediye etmiştim.

Söz konusu yüzük, altın elbiseli adam kurganından çıkartılmış, ikibin beşyüz yıl öncesine ait Türk uygarlığını temsil etmekte olan bir figür olup, biz Türkçüler içi çok önemlidir.

Sözünde, duruşunda, çizgisinde dalgalanma olmayan kişiler takabilir.

Dönemde adınız, rant, rüşvet, iftira ve akçeli işler ile anılır olmasından, 2005-2007 dönem Bursa Türkocağı yönetimini oluşturan arkadaşlarımın ortak kararı ile, o dönem Bursa Türkocağı başkanı olarak bildiririm ki, o yüzüğü takma misyonunu kaybettiniz.

En kısa zamanda yüzüğü tarafımıza iade etmenizi ihtaren beklemekteyiz.”