Türk öğrenciler Fransızca’da dünya birincisi oldu

Türk öğrenciler Fransızca’da dünya birincisi oldu
MEF Okulları, Fransa Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Bana On Kelime Söyle yarışmasında Türkiye’ye dünya birinciliği getirdi.

Geçtiğimiz yıl İlayda Şamilgil’İn Fizik projesi ile ülkemize dünya birinciliği kazandıran MEF Okulları, bu yıl da Fransızca Kulübü öğrencilerinin dünya birinciliği ile ülkemize bir gurur daha yaşattı.

DÜNYANIN EN İYİ WEB SİTESİ MEF ÖĞRENCİLERİNDEN

Fransa Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen, Fransa Kültür ve İletişim Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen 2016 Uluslararası Fransızca Dili Eğitimi Proje yarışması Dis-moi Dix Mots'da (Bana On Kelime Söyle), MEF Okulları 11. sınıf Fransızca proje grubu öğrencileri Martin Deniz Demir, Sarp Soyhan, Turan Deniz Kutay, Erol Dağdemir ve lise Fransızca kulübü öğrencilerinin hazırladığı web sitesi, 26 ülkeden 1000'in üzerinde yarışmaya katılan proje arasından dünya birinciliğine layık görüldü.

Proje Koordinatörü Yasemin Yıldırım Şahin tarafından kültürlerin diller üzerindeki etkisini baz alarak hazırlanan 40 saatlik ders planı sonucunda oluşturulan MEF Okullarına ait ilk tescilli Fransızca web sitesi www.territoiredesdixmots.com, Fransızca dilinde kısa hikaye, şiir, sunum, kısa film, klip, deney, animasyon ve kelime oyunu gibi öğrencilerin 4 temel dil becerisini geliştirmek amacıyla üretilen farklı disiplinlerdeki birçok çalışmayı barındırıyor.

Yarışmanın ödül töreni Paris'te bulunan ve Fransa'nın en prestijli kurumlarından biri olan Académie Française binasında gerçekleşti. Fransa Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin, Eğitim Müsteşarlarının, İletişim ve Kültür Bakanlık Müsteşarlarının, Fransa Dil ve Edebiyat Kurumu Académie Française Başkanı ünlü tarihçi Hélène Carrère d’Encausse'un katılımlarıyla gerçekleşen ödül töreninde proje grubu temsilci öğrencileri projeleriyle, çalışma süreçlerini anlatan ve izleyiciler tarafından büyük beğeni kazanan sunumlarının ardından Proje Koordinatörü Yasemin Yıldırım Şahin'le birlikte ödüllerini tüm dünyadaki Fransız Kültür Merkezlerinin Genel Müdürü Anne Tallineau'dan aldılar.

Ödül töreninin ardından kazananlar onuruna düzenlenen resepsiyonda ve devam eden günlerdeki etkinlik programlarında ülkemizi en iyi şekilde temsil eden MEF Lisesi Proje Grubu, yarışma organizatörleri ve diğer okullar arasında da hayranlık uyandırdı. Proje grubu öğrencileri ve Proje Koordinatörü Fransa Türk Büyükelçisi Hakkı Akil tarafından da, Paris'te bulunan Türk Büyükelçiliğine davet edilerek bu büyük başarıdan ötürü tebrik edildi.