Türk profesör ‘bunu yapmazsak başka şansımız yok' diyerek koronada en son durumu açıkladı

Türk profesör ‘bunu yapmazsak başka şansımız yok' diyerek koronada en son durumu açıkladı
Prof. Dr. Güner Sönmez, Türkiye’de acilen genel bir karantina uygulanmasının şart olduğunu söyledi. Sönmez, etrafındaki sağlık çalışanlarının teker teker korona virüse yakalandığını ve Türkiye'nin korona savaşına karşı muharip gücünü kaybetmemesi gerektiğini belirtti.

Korona virüs salgınının ürküten boyutlara gelmesinin ardından uzmanlar da art arda açıklamalarda bulunuyor. Salgının başından bu yana çeşitli görüşleri ile öne çıkan Üsküdar Üniversitesi Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Güner Sönmez, sosyal medya hesabı üzerinden çarpıcı paylaşımlarda bulundu.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA 10 KAT DAHA FAZLA ENFEKSİYON VAR”

Sağlık çalışanlarının korunması gerektiğini yoksa savaşta muharebe gücünün kaybedileceğini söyleyen Sönmez, “Çevremdeki doktor arkadaşların 12–13’ü, diğer sağlık personelinin 20-25’i Covid oldu. Salgının başına göre sağlık çalışanlarında neredeyse 10 kat daha fazla enfeksiyon var. Bir an önce kapanmaya gitmek dışında şansımız yok. Muharip gücünüzü kaybederseniz savaşı kaybedersiniz” dedi.

“AVUSTURYA’DA ÖRNEKLERİ VAR”

Avusturya’da yaşananların Türkiye’de yaşanmaması için acil önlem alınması gerektiğini belirten Sönmez, “Avusturya’da yoğunluktan dolayı sadece yaşama şansı olanlara müdahale etme kararı alındı. İtalya’da bazı kentlerde hastalara araba içinde müdahale ediliyor. Bu dramatik durumların ülkemizde yaşanmasını önlemek için tedbir almalıyız. Yarın çok geç olabilir” ifadelerini kullandı.

guner-sonmez-004.jpg