Türk profesör insan ömrünü uzatıyor virüslere savaş açıyor dedi. Her gün mutlaka tüketilmesi gerekiyor

Türk profesör insan ömrünü uzatıyor virüslere savaş açıyor dedi. Her gün mutlaka tüketilmesi gerekiyor
Korona virüs sürecinde bağışıklığını güçlendirmek isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olan bal, bağırsak ve midede oluşabilecek tümör tipi oluşumu engelleyip, A, D, E, K ve B grubu vitaminlerini bol bol içeriyor. Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Dodoloğlu, Düzenli olarak bal tüketmek sizi yaşlandırmaz ,hücre yaşlanmasını engeller." diye konuştu.

DHA'da yer alan habere göre, Erzurum'da kadınlar tarafından kurulan 'Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'ne bal üretimi konusunda danışmanlık yapan Prof. Dr. Ahmet Dodoloğlu, balın faydalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

7953105de8b9f4f829cda7caf5a9c25b.jpg

"VİRÜSE KARŞI EN İYİ KORUYUCU"

Bal içerisinde B grubu vitaminlerden bolca bulunduğunu ve bakteri, mantar, virüslere karşı en iyi koruyucu olduğunu belirten Dodoloğlu, "Balı yediğiniz zaman bunları kendiliğinden almış olursunuz, bunlar doğal olduğu için yan etkisi bulunmamaktadır. Balın içerisinde, polenden gelen proteinler var. Özellikle esansiyel amino asitlerden 10 tanesini bulmak mümkündür. Proteinler hücrelerin temel yapı taşıdır, balı yediğiniz zaman protein almış olursunuz. Proteinlerin en önemli kısımlarından bir tanesi yapı taşları diğeri de B grubu vitaminlerin en önemli kaynağıdır. Bir de A, D, E, K ve B grubu vitaminlerin geniş kaynaklarından biridir. Ayrıca mineral maddeler, fosfat vardır, kalsiyum vardır, bir miktar da diğer minerallere rastlamak mümkündür" şeklinde konuştu.

c4daf0b5a8629ce34ce8e2480cf1ef2e.jpg

"TÜMÖR OLUŞUMUNU ENGELLER"

Covid- 19 sürecinde bizi bakterilere, mantar, küf, fungus ve virüslere karşı koruyacak en iyi ürünlerden bir tanesi baldır diyen Prof. Dr. Dodoloğlu, "Çünkü balın içerisinde arılar tarafından katılan glukonik asit, glikozu parçalayarak hidrojen peroksiti ortaya çıkarır. Hidrojen peroksit ise çamaşır suyunun temel yapı malzemesidir ve balın içerisinde de var. Balı tükettiğiniz zaman hem karnınızı doyurmuş oluyorsunuz hem de virüsleri ve bakterileri öldürmüş oluyorsunuz. Düzenli olarak bal tüketmek sizi yaşlandırmaz. Bal özellikle serbest radikalleri engelleyerek onların zararlı etkilerini ortadan kaldırır, hücre yaşlanmasını engeller, bağırsakta ve midede oluşabilecek tümör tipi oluşumu engeller. Bal ağızdan girdiği andan itibaren vücuda dışardan gelen her çeşit mikrobu öldürmektedir." dedi.

5fc5a3c2a52e800a99ecaf2b599a6481.jpg

"BAL İNSAN ÖMRÜNÜ UZATIR"

Erzurum'da kadınlar tarafından kurulan 'Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'ne bal üretimi konusunda danışmanlık yapan Prof. Dr. Ahmet Dodoloğlu, , "Öncesi, üretim aşaması, depolanması, kavanozlara konulması, tüketiciye ulaşma süreci balın kalitesine etki eden faktörlerdir. Bugüne kadar herkes balı anlatmıştır. İşte, 'balın içinde şu kadar şeker vardır, su vardır, vitamin vardır, mineral madde vardır' diye. Balın bir özelliğini siz hiç duymadınız. Bal insanın ömrünü uzatır. Niye uzatır? Çünkü balın içerisinde bitkisel orijinli olduğu için polifenoller vardır. Bunlar da bizi hem uzun ömürlü ve hem de sağlıklı yapar. İnsan metabolizması enerji amacıyla karbonhidrat ve yağları parçalar. Yan bir ürün olan serbest radikaller ortaya çıkar. Çıkan radikaller ne yapar biliyor musunuz? Hücreye rastgele girip çıkmaya başlar. Yani hücreye saldırır, DNA'mıza, mitokondriye saldırır ve bizim orijinal yapımızı bozar. Bu bozulan yapıdan dolayı ömrümüz kısalır. Burada bal devreye girer. Ortaya çıkan zararlı yan ürünlerle reaksiyona girerek, onların zararlı etkilerini azaltır, bizi uzun ömürlü, sağlıklı ve genç yapar" diye konuştu.

"ENFEKSİYON VE GRİBE KARŞI TÜKETİYORUZ"

Düzenli bal tükettiklerini belirten Çiğdem Keleş ise "Bağışıklık sistemine faydalı olduğunu biliyoruz. Soğuk kış günlerinde grip ve enfeksiyonlara karşı korunmak için bal tüketiyoruz" ifadelerini kullandı.