Türk Sağlık-Sen'den şok iddia! Acil servislerdeki her beş hemşireden üçü koronalı

Türk Sağlık-Sen'den şok iddia! Acil servislerdeki her beş hemşireden üçü koronalı
Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, korona virüs nedeniyle hastanelerde görev yapan hemşirelerin sayısının azaldığını açıkladı. Çakmak, "Şu anda bir serviste çalışan 5 hemşireden 3'ü Kovid-19'a yakalanmış durumda" dedi.

Sözcü-İsmail Akduman

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, ek ödemeler ve vaka yoğunluğu ile ilgili açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak,""Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının zor şartlar altında görevlerini yaptıklarını ve tükenmek üzereler" dedi.

turk-saglik-sen-samsun-sube-baskani-cakmak-sha.jpg

(Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak)

"EKİP RUHU DÜŞÜYOR"

Sağlık çalışanlarına ek ödeme yapılması konusu ile ilgili konuşan Çakmak: “Pandemi döneminin ilk günlerinde Sağlık Bakanlığı ve yetkililer, sağlık çalışanlarına ek ödeme konusunu gündeme taşıdı. Bu ödeme bir kısmı mutlu etti. Fakat çoğunu mutsuz etti. Bizimle birlikte bu dönemde hekimlerin ve hemşirelerin dışında mücadele eden güvenlik, temizlik işleri personeli gibi bir çok çalışanımız var. Fakat sağlık sektöründe çalışanlar arasında ek ödemede eşit dağılım olmadığında ekip ruhu zedeleniyor” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI MUTSUZ

Sağlık çalışanlarının hiçbir zaman maddi talep beklentisi olmadığını belirten Çakmak: “Biz para falan istemiyoruz. Biz işimi yapıyoruz. İlla para verecek misiniz? Herkese maaşı kadar ikramiye ödeyin. Bu işin en doğrusu bu. Sağlık çalışanlarının şu anda yaptıkları zaten parayla ölçülemez. Sağlık çalışanları mutsuz ve maddi bir beklentisi kalmadı. En azından vergi diliminden muaf tutulmalı ve acilen adil bir döner sermaye yönetmeliği düzenlenmeli. Salgının ilk dönemleri sağlık çalışanlarının balkonlarda alkışlanması hepimizi çok gururlandırdı. Ben o günün bir kırılma noktası olacağını düşünmüştüm ama yanılmışım” diye belirtti.

"HEMŞİRELER KORONA"

Hastanelerin acilinde hemşire olmamasını hemşirelerin koronaya yakalanmasına bağlayan Çakmak: ‘Hemşire yok mu’ diye soruyorsunuz ya, hemşire yok çünkü covidli” Şu anda bir serviste çalışan 5 hemşireden 3’ü covid-19’a yakalanmış durumda" ifadelerini kullandı.