Türk tankları Suriye'ye girdi

Türk tankları Suriye'ye girdi
Sabah 04:00'te Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından Cerablus bölgesini terör örgütü IŞİD’ten temizlenmek amacıyla askeri harekat başlatıldı. Tank, topçu ve ÇNRA atışlarıyla IŞİD hedefleri vuruldu.

Hürriyet muhabiri Uğur Ergan verdiği bilgiye göre Türk Silahlı Kuvvetlerine ait tanklar saat 11.07 itibariyle Suriye’ye girdi. Askeri kaynaklar Türk tanklarının Suriye’ye giriş yaptığını ve IŞİD hedeflerini vurmaya başladığını bildirdiler.

F-16'LER İNMEDEN VURUYOR, SAYI ARTTI

Suriye Cerablus'taki IŞİD hedeflerine sabah karşı operasyon başladı. 10.39 itibarıyla topçu ve ÇNRA ile tespit edilen 81 hedefe 294 atım yapıldı ve atışlara devam ediliyor.  Tanklar da sınıra yaklaştı ve IŞİD hedeflerine ateş yapılıyor.  Havada bekler pozisyonda olan 2 F-16 ile anlık tespit edilen hedefler vuruluyor.  Askeri kaynaklardan verilen bilgiye göre askeri harekata piyade birlikleri (Mekanize ve havan unsurları dahil), tank ve topçu birlikleri (ÇNRA dahil), geçit açan, mayın temizleyen istihkam birlikleri,  muhabere birlikleri, lojistik destek unsurları, hava kuvvetleri hava ve yer destek unsurları (İHA’lar dahil) katılıyor.

BORDO-BERELİLER SURİYE'DE İDDİASI

Reuters'ın geçtiği haberde TSK Özel Kuvvet unsurlarının Suriye topraklarına girdiği belirtildi. Bordo Berelilerin kentin bazı noktalarına sızdığı iddia ediliyor.

SAHRA HASTANESİ KURULDU 

Tankların bulunduğu Soylu Mahallesi’ndeki sosyal tesis ise sağlık ve AFAD ekiplerinin karargahına dönüştürüldü. Sosyal tesisin bulunduğu bölgede çok sayıda ambulansın hazır bekletildiği, yine bu alanda çadırlar ile sahra hastanesi kurulduğu görüldü.