Türk Tarih Kurumu Başkanı'nın sözleri AKP eski milletvekilini çileden çıkardı: Mehmet Metiner çıldırdı!

Türk Tarih Kurumu Başkanı'nın sözleri AKP eski milletvekilini çileden çıkardı:  Mehmet Metiner çıldırdı!
Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış'ın, '15 Temmuz'u anlamak' konulu panelde 'Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor' ifadeleri tartışma yarattı.

Darbeye karışan ve pişman olan FETÖ'cülerin affedilmesini öneren Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış''ın sözleri tepki çekti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Türk Tarih Kurumu (TTK) iş birliğinde "15 Temmuz'u anlamak" konulu panelde konuşan Yaramış,  “Bu darbelerin topluma vermiş olduğu zararı azaltmak için, zaman içinde nedamet duyan, pişmanlık duyan insanları da bizim kazanmaya çalışmamız gerekiyor. Neticede bu bir sosyal yaradır aynı zamanda” ifadelerini kullandı.

Yaramış'ın sözleri tartışma yarattı.

Mehmet Metiner: FETÖ ile bu adamlarla mı mücadele edeceğiz?

AKP eski milletvekili Mehmet Metiner Twitter hesabından Yaramış'a tepki gösterek "Bu adam Türk Tarih Kurumu Başkanı. Afyon Üniversitesinde yaptığı konuşmaya bakın. Darbe teşebbüsüne karışmış ama pişman olmuş FETÖ’cüleri affedip kucaklamamızı salık veriyor. FETÖ ile bu adamlarla mı mücadele edeceğiz?” diye sordu. 

tarih-feto.jpg

BU ADAM BENCE DERHAL GÖREVDEN ALINMALI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla geçen aylarda göreve başlayan Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış’ın Afyon Üniversitesi’nde yaptığı konuşma büyük tepki çekti. Yaramış konuşmasında “15 Temmuz darbesini yapanlara da sahip çıkmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Pelikancıların hedefinde olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kuzeni, Gazeteci Cengiz Er, Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış’ın derhal görevden alınması gerektiği çağrısı yaptı.

Gazeteci Cengiz Er, “Türk Tarih Kurumu Başkanı olmuş ama FETÖ’nün 40 yıllık tarihini bilmiyor ne yazık ki. Hiç pişman olan bir FETÖ’cü gördünüz mü? Şehitlerimizin ruhunu inciten bu adam bence derhal görevden alınmalıdır” mesajın paylaştı.

cengizer.jpg

ESKİ BAŞBAKAN DANIŞMANI: HAİNLERİ DEVLETİN AFFETME YETKİSİ YOKTUR

Eski Başbakan danışmanı Abdülkadir Özkan ise “Bu adam o koltukta oturmaya devam ettiği sürece kimse Fetö ile mücadeleden söz etmesin! Tanklarla insanları paramparça eden, 251 kişiyi katleden, darbeye sebep olan, aracılık eden, sempati duyan, alkışlayan hainleri devletin affetme yetkisi yoktur, olamaz!” ifadelerini kullandı.

abdulkadir.jpg

SÜLEYMAN SOYLU’NUN KUZENİNDEN MESAJ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun amcasının oğlu Sadık Soylu da sosyal medyada tepki gösterdi.

Sadık Soylu “YAZIKLAROLSUN inanamıyorum zamanlamaya bak” diye yazdı.

BAŞKANDAN AÇIKLAMA

Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış tepkilerin ardından Türk Tarih Kurumu sosyal medya hesabından yazılı açıklamada bulundu. Açıklamalarının kurumu değil kendisini bağladığını ifade eden Yaramış “Yanlış anlaşılmaya sebep olan ifadelerim için derin üzüntümü beyan ederim” dedi.

yaramis.jpg