Türk Telekom CEO'su istifa etti

Türk Telekom CEO'su istifa etti
Türk Telekom CEO’su Rami Aslan görev yaptığı 1000’inci gününde ayrılma kararı verdi. Aslan, yeni CEO belirlenene kadar görevinde kalacağını ifade etti.

TÜRKİYE’deki iletişim operatörlerindeki yönetici depremi durmuyor. Önce Türk Telekom Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir ve Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt’ten sonra Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan da görevinden ayrıldığını açıkladı. Çalışanlarına yazdığı mektupla ayrılma kararını duyuran Aslan, görevinde 1000 gün kaldığını ve yeni CEO belirlene kadar işinin başında olacağını duyurdu. 10 Aralık 2013’ten bu yana Türk Telekom CEO’luğunu sürdüren Aslan, şirketteki İcra Komitesi ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevleriyle birlikte Oger Telecom’daki CEO’luk ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenmeye devam edecek.

YOĞUN GÜNLERDİ

Aslan, çalışma arkadaşlarına yaptığı açıklamada, “Sizin başlattığınız ve tüm dünyada çok az kişinin başarabileceği, değerler yarattığımız süreci yürütmek için yaptığınız katkılar ve desteğiniz için hepinize teşekkür ederim. Zaman çok çabuk geçiyor. Bugünbu harika şirketin genel müdürü olarak 1000. günümü tamamlamış olacağım. Bu 1000 gün hayatımın açık ara en yoğun günleri olsa da şahane çalışma arkadaşları ve dostlarla geçirdiğim her gününden, her saatinden ve her anından keyif aldım. Hep birlikte bir ekip olarak, şirketimizde bir dönüşüm gerçekleştirmeyi başardık ve şirketimizi diğer tüm oyunculardan ayırt edebilen ulusal ve bölgesel bir güç haline getirdik. Birlikte şirketimizi eşi görülmemiş seviyelere ve başarılara taşıyabilecek güçlü temeller inşa ettik. Birlikte bir çok hayali gerçek kıldık ve çok az kişinin başarılabileceğine inandığı bir çok ilki gerçekleştirdik. Sizin vizyonunuz , yoğun ve akıllı çalışmalarınız, çalışarak sabahladığınız geceler, gösterdiğiniz özen ve kendinize ve birbirinize olan inancınız olmasaydı bu başarıların hiç biri mümkün olmazdı” dedi.

Aslan, Türk Telekom’un önemli dönemlerine imza attı. Avea ve TTNET’i Türk Telekom markası altında toplayan şirket, logo değişikliğine de gitti. Aslan, ayrıca fiber altyapı ve 4.5G döneminde de dikkat çeken hamlelerde bulundu.

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında gözaltına alındıktan sonra 9 Ağustos’ta serbest bırakılan Türk Telekom’un üst yöneticileri Coşkun Şahin ve Erkan Akdemir 12 Ağustos’ta istifa etmişti. Soruşturma kapsamında ilk operasyonda11 kişi tutuklanmıştı. 29 Ağustos’daki ikinci operasyonda ise 53 kişi gözaltına alındı. Yine geçtiğimiz günlerde Türk Telekom’da 290 çalışanın işine son verilmişti.

HARİRİ: ÖRNEK GÖSTERİLEN SEVİYEYE ÇIKARDI

Rami Aslan’ın Türk Telekom’un dönüşüm ve entegrasyon sürecini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini ve Türk Telekom’u dünyada örnek gösterilen bir telekom şirketi seviyesine taşıdığını söyleyen Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri, “Rami Aslan, 2013 yılından bu yana, Türk Telekom’a başarılı bir şekilde liderlik etmiştir. Türk Telekom’un güçlü dönüşümünü, şirket ve markaların entegrasyonunu dünyadaki örneklerine kıyasla çok daha kısa bir sürede başarıyla tamamlamıştır. Aslan, grup markalarını tek bir marka altında birleştirerek Türk Telekom’un daha da güçlü bir marka olmasını sağlamıştır. Liderlik özellikleri ve vizyoner yaklaşımıyla mobil ve sabit iletişim alt yapısına yatırımlar yapılmasına öncülük etmiş; Türk Telekom’un dünyada da örnek gösterilen bir şirket olmasını sağlamıştır. Kendisine değerli katkıları ve özverili çalışmaları için teşekkür ediyoruz” dedi. Türk Telekom Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ise şunları söyledi: “Rami Aslan, Türk Telekom’u daha dinamik ve verimli bir yapıya taşıma konusunda önemli başarılara imza atmıştır. Ülkemizin önemli bir değeri olan Türk Telekom, Aslan’ın liderliğinde ülkemiz ve milletimiz için daha çok katma değer yaratan, alt yapı sorunlarını aşmış ve alanında örnek gösterilen bir kurum olma yolunda ilerlemiştir.”