Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nin etnografya bölümü açıldı

Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nin etnografya bölümü açıldı
Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nin etnografya bölümü ziyarete açıldı. Peki, içinde neler var?

Kulağa gelen hafif bir müzik eşliğinde, 19. yüzyıl sokaklarına götüren görüntüler... Elbiseler, eşyalar, ekrana yansıyanlar... Hepsinde buram buram tarih var.

İstanbul'un tarihi Sultanahmet Meydanı'nda zamana meydan okurcasına ayakta duran Türk ve İslam Eserleri Müzesi... İçindeki eserler ile bugüne, geleceğe, ışık tutuyor. Neler yok ki içinde... Selçuklu, Osmanlı döneminden kalma motifleri ile hayran bırakan kilimler... Osmanlı padişahlarının özel hattatlara, dönemin usta sanatçılarına yazdırdığı eserler... Ve daha fazlası.... Şimdi o eserlerin içine bir yeni bölüm daha Etnografya kısmı katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın katılımı ile resmi açılışı gerçekleşti. Açılışın ardından ise ilk ziyaretçilerini ağırladı.

Etnografya bölümünde 320 eser bulunuyor. Ve her bir eser de kısa bir tarihi yolculuğa çıkılıyor.

Müzeye yeni bir eser daha katıldı. 16. yüzyıl dönemine ait yasa dışı yollarla çalınan sonrasında Londra'da olduğu öğrenilen ve iadesi talep edilen Çini Kitabe de ait olduğu yere getirildi. Onun da üzerindeki örtüsü kalktı, ziyaretçilerini karşıladı.