Kılıçdaroğlu Mariam Kavakçı için Hanım Kız deyince Bakan Varank çok kızdı

Kılıçdaroğlu Mariam Kavakçı için Hanım Kız deyince Bakan Varank çok kızdı
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a uluslararası özel görüşmelerinde eşlik eden Mariam Kavakçı için “Hanım kızımız” ifadelerini kullanmasına Teknoloji Bakanı Varank’tan ilginç ve çok sert tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Biden ile yaptığı görüşmenin detaylarının seçimlerden sonra devlete açıklanması gerektiğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın tartışmalı danışmanı Mariam Kavakçı’yı gündeme getirdi.

Söz konusu görüşmenin Afgan sığınmacıların Türkiye’yi akın etmesine neden olduğuna dikkat çeken CHP lideri, “Ayrıca çevirmen hanım kızımızdan, yüzbinlerce Afgan sığınmacının ülkemize gelmesine yol açan o toplantıda Biden ile neler konuşulduğunu seçimlerden sonra devletimize açıklamasını talep edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun Kavakçı için “Hanım kızımız” ifadelerini kullanmasına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan çok sert tepki geldi. AKP’li Merve Kavakçı’nın kızı olan ve adeta ataması gökten inme gerçekleştirilen, herhangi siyasi bir tecrübesi olmamasına rağmen Türkiye adına çok çok önemli görüşmelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevirmenlik eden tek isim olan Mariam Kavakçı’ya sahip çıkan Varank, Kılıçdaroğlu’nun “Hanım kızımız” ifadesi ile Kavakçı’yı küçümsediğini savundu.

CHP liderine çok sert tepki gösteren Varank, “Türkçe ve İngilizce''yi ana dili gibi konuşan, profesyonel tercüme yapan bir kadına hanım kız diyerek küçümseyen @kilicdarogluk, REZİLSİN! Sen partindeki kadınlara böyle hitap edebiliyor musun?” ifadelerini kullandı.

“Aynı zamanda, yalancı ve cahilsin de...” diyerek işi hakarete getiren Mustafa Varank, sözlerine şöyle devam etti:

“Daha önce İngiliz bakanın Türkiye''de kamplar kuracağız dediğini iddia ettin.
O bakan bunu bizzat yalanladı. Ne özür diledin, ne yalanını düzelttin.
Yüzün zaten hiç bir yalanda kızarmıyor...
Ne devlet adamlığı ne uluslararası ilişkiler biliyorsun!
Liderlerin tete-a-tete yani başbaşa görüşmeleri olur. Her ülke için geçerlidir.
Tercümanlar çeviri ile ilgili üçüncü kişiye bilgi veremez.
Bu casusluk olur ve SUÇTUR!
Sonuç: @kilicdarogluk''dan asla devlet adamı olmaz!”

 

İlgili Haberler