Turkcell o tweetlere erişimi engelletti

Turkcell o tweetlere erişimi engelletti
Ensar Vakfı sponsorluğu nedeniyle tepki alan Turkcell, Twitter kullanıcılarının aleyhte mesajlarını engellemek için harekete geçti.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberine göre Karaman’daki Ensar Vakfı’ndaki tecavüz iddialarının ardından, Ensar Vakfı’nın sponsoru olan Turkcell tepki yağmuruna tutuldu. Turkcell, “Ensar Vakfı’na desteğimiz devam edecek” açıklaması yaptı. Aboneler ise hat iptali için Twitter’da ‘Turkcell hatlarımızı kapatıyoruz’ kampanyası başlattı. Tepkilerin ardından Turkcell İletişim Hizmetleri, kendileriyle ilgili tepki içeren mesajların engellenmesi için dava açtı.

Dava dilekçesinde Turkcell’in ‘kişilik haklarına haksız saldırı yapıldığı’ savunuldu. Turkcell avukatlarının İstanbul Anadolu 1 Sulh Ceza Hakimliği’ne açtığı davada, hakim mesajların kaldırılmasına hükmetti, Turkcell ile ilgili yazılan ve eleştiri içeren mesajlara ‘yasak’ getirildi.

Twitter ise yaklaşık 200 kullanıcının mesajı ile ilgili kararın ardından kullanıcılarına bilgi, notu göndererek ‘Mahkeme kararının Türkiye’deki ifade özgürlükleri ve ilkelerine uygun olmadığı gerekçesiyle karara itiraz dilekçemizi, ilgili mahkemelere vermeyi hedefliyoruz. Kararın bozulması halinde size de durumu bildireceğiz’ dedi.