Türken Fundation’ın yurt binası ile ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı

Türken Fundation’ın yurt binası ile ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı
İktidara yakın Ensar Vakfı ve TÜRGEV’in ortaklaşa kurduğu Türken Fundation’ın ABD’nin New York kentinde yaptırdığı 21 katlı yurt binasıyla ilgili önemli detaylar ortaya çıktı. Kızılay’dan Ensar Vakfı’na giden 7 milyon 925 bin dolarlık bağış buradaki binanın yapımı için aktarılmıştı.

Kızılay’dan Başkentgaz aracılığıyla Ensar Vakfı’na aktarılan 7 milyon 925 milyon dolarla ilgili tartışmalar devam ederken, söz konusu paranın aktarılma sebebi olan yurt binasıyla ilgili detaylar ortaya çıktı. Aktarılan bağışın Ensar Vakfı ile TÜRGEV’in ABD’de kurduğu ortak vakıf olan Türken Fundation ABD’de yaptırdığı 21 katlı yurt binası için yapıldığı ortaya çıkmıştı.

NEW YORK’UN EN ZENGİN BÖLGESİNDE

CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan, Türken Fundation’un yaptırdığı 21 katlı yurt binası inşaatıyla ilgili çarpıcı bilgiler verdi. New York’un Manhattan bölgesinde yapılan yurt binasının kentin en zengin bölgelerinden birinde yapıldığına dikkat çeken Özcan, çevredeki bir dairenin satış fiyatının yaklaşık 2,5 milyon dolar olduğuna dikkat çekti. Yurt inşaatının çevresinde Birleşmiş Milletler binası, daimi temsilcilikler ve konsoloslukların bulunduğunu belirten Özcan, çevredeki otellerdeki bir gecelik maliyetin haziran ayında 338 doları bulduğunu sözlerine ekledi.

YURT BİNASININ İKİ KATI KİRAYA VERİLECEK

Twitter hesabından bir paylaşım yapan CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Öcan, Türker Fundation’ın Manhattan’daki 41. Cadde üzerinde yaptırdığı yurt binasının iki katının ticari faaliyetler için kiraya verilceğini söyledi. Özcan, binanın girişindeki iki katın restoran ve benzeri perakende faaliyetler sürdüren işletmelere kiralanacağını ve vakfın böylece yüksek gelir elde edebileceğine dikkat çekti.

İlgili Haberler