Türkeş: “Başkanlık gündemimizde yoktu, Bahçeli sayesinde geldi”

Türkeş: “Başkanlık gündemimizde yoktu, Bahçeli sayesinde geldi”
Başbakan Yardımcısı Türkeş, Bahçeli’nin başkanlık teklifiyle ilgili tarihi bir itirafta bulundu. Türkeş, “saygıdeğer Bahçeli bir sabah kalkıp, 'Hele bir getirin şu sizin şeyi de şu arada onu bir çıkartalım. Sonra siz halka gidersiniz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AK Parti Mamak İlçe Başkanlığının Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde yapılan Danışma Meclisi şubat ayı toplantısına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Türkeş, Başkanlık sisteminin ilk başta AKP’nin gündeminde olmadığını, Devlet Bahçeli’nin hamlesinden sonra sürecin başladığını belirtti. Bahçeli’nin başkanlık sistemini getirmesiyle ilgili çarpıcı bir itirafta bulunan Türkeş, şöyle konuştu:

"Niye? Çünkü partimizin mevcut milletvekili sayısıyla bunun olmayacağını biliyorduk. Öbür partilerin hepsi de 'hayır' diyor. Onların 'hayır' dediği yerde biz bunu yapamayacağımızı biliyorduk. Ama saygıdeğer Bahçeli bir sabah kalkıp, 'Hele bir getirin şu sizin şeyi de şu arada onu bir çıkartalım. Sonra siz halka gidersiniz.' deyince… Bizim zaten istediğimiz buydu. Uygulamada da sıkıntıları olan bir konu olduğu için bunları düzeltmek için bir fırsat penceresi çıktı önümüze. Meclis'te iyi bir çalışma yaptık. Diğerleriyle ilgili çok fazla şey söylemiyorum. Yani fikri olarak bunun karşısında alternatif yönetim tarzı önerselerdi, bunu ciddiye alabilirdik ama engellemek, saat 2'de başlayan Meclis'i akşam saat 8'de 10'da çalıştırmak, o yorgunluğun içinde stres yapmak, ilkokul çocuğu yapsa yakıştıramayacağımız davranışlarla orada itişmek kakışmanın dışında muhalefet bu sistemle ilgili veya farklı bir sistemle ilgili hiçbir şey yapmadı. Baba ile oğul olsa bir seçilmiş başbakan ve bir seçilmiş cumhurbaşkanının olduğu bu mevcut sistemde illa ki bir şey çıkar."

İlgili Haberler